tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post2877472853568826226..comments2024-03-29T06:23:47.803+01:00Comments on Arabeska : Lusse Bröd - szwedzkie bułeczki szafranoweArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-12733095498282252392009-12-18T12:46:28.068+01:002009-12-18T12:46:28.068+01:00Urocze :) Pięknie wyglądają :)Urocze :) Pięknie wyglądają :)kasiaaaa24https://www.blogger.com/profile/10656970880141919313noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-67533349089285646632009-12-15T10:29:59.300+01:002009-12-15T10:29:59.300+01:00Piękne bułeczki!
i w pięknych kształtach :)Piękne bułeczki! <br />i w pięknych kształtach :)amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-10900555463590678212009-12-14T16:57:08.240+01:002009-12-14T16:57:08.240+01:00Dziękuję za komentarz i za przepis :-)
A czy ten ...Dziękuję za komentarz i za przepis :-) <br />A czy ten serek "Kesell" przypomina może serek homogenizowany ?<br /><br />P.S. Kontakt mailowy już dodałam na stronie , ale jak rozumiem na razie nie będzie potrzebny , bo chodziło o ten sam przepis , który już podałaś...? ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-2430939686794986702009-12-14T15:21:46.301+01:002009-12-14T15:21:46.301+01:00Ja polecam szwedzki pzepis ze strony:
http://www.r...Ja polecam szwedzki pzepis ze strony:<br />http://www.recepten.se/recept/lussekatter.html<br />Wychodzi z nich 50 buleczek.<br />Sa pyszne,aromatyczne a kolor mmmm przepiekny.<br />Jesli jestes zainteresowana to moge przeslac Tobie przetlumaczoy przepis na jezyk polski.Tylko podaj maila:) <br />ps. Uwielbam Twoje przepisy,zawsze wychodzi z nich cos pysznego.Moj narzeczony jest zachwycony:)<br />Dzieki!!! <br />Pozdrawiam.Annahttps://www.blogger.com/profile/14348266459992861743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-52952990764438250922009-12-14T15:11:35.584+01:002009-12-14T15:11:35.584+01:00Uwielbiam lussekater! Sa aromatyczne, piekne i bar...Uwielbiam lussekater! Sa aromatyczne, piekne i bardzo smaczne. Robie je dosyc czesto tylko,ze z innego przepisu znalezionego na szwedzkiej stronie http://www.recepten.se/recept/lussekatter.html<br />czyli: 50gr drozdzy, 150 gr masla,500ml mleka, 250 gr szwedzkiego serka KESELLA, 1,5lyzeczki soli, 200ml cukru lub wiecej,1g saffranu, 1,2kg maki. Dodatkowo 1 jajko do posmarowania buleczek 125ml odzynek do dekoracji. piec 10mnut w 225st. C.<br />PS.Pozdrawiam.Annahttps://www.blogger.com/profile/14348266459992861743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-69524335883259145942009-12-14T04:57:28.990+01:002009-12-14T04:57:28.990+01:00Bardzo dziękuję za komentarze i pozdrawiam :-)Bardzo dziękuję za komentarze i pozdrawiam :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-26385699046304260862009-12-13T22:46:44.894+01:002009-12-13T22:46:44.894+01:00Faktycznie fantazyjne kształty im nadałaś! Wygląda...Faktycznie fantazyjne kształty im nadałaś! Wyglądają bardzo ładnie, że tak to ujmę. Bez wątpienia pysznie smakują.<br /><br />Pozdrawiam! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-86161057005909425982009-12-13T13:23:56.776+01:002009-12-13T13:23:56.776+01:00Jakież one mają piękne kształty! I w ogóle się pod...Jakież one mają piękne kształty! I w ogóle się podczas pieczenia nie rozpłynęły i nie zdeformowały! Cudowne :)<br />mania179Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-50823366479068660182009-12-13T09:05:00.346+01:002009-12-13T09:05:00.346+01:00Fantastyczne kształty i kolor tych bułeczek :) To ...Fantastyczne kształty i kolor tych bułeczek :) To doskonały pomysł na odmianę :)Szarlotekhttps://www.blogger.com/profile/16253183935486754873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-85531189301509428322009-12-13T07:50:54.099+01:002009-12-13T07:50:54.099+01:00Wyglądają cudownie! Na prawdę pierwszorzędnie! te ...Wyglądają cudownie! Na prawdę pierwszorzędnie! te kształty, ten kolor ... no jestem pod wrażeniem ! Buziaki:**atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-11847620849672296442009-12-13T00:18:04.486+01:002009-12-13T00:18:04.486+01:00W takim razie polecam np. szwajcarska 'cuchaul...W takim razie polecam np. szwajcarska 'cuchaule' :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-32578608224624808322009-12-12T22:20:35.242+01:002009-12-12T22:20:35.242+01:00Apetyczne te Twoje bułeczki, Evenko!
Dawno nie pi...Apetyczne te Twoje bułeczki, Evenko!<br /><br />Dawno nie piekłam nic drożdżowego - narobiłaś mi apetytu ! :)abbrahttps://www.blogger.com/profile/00585011617571404952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-52016470450816388292009-12-12T21:42:25.405+01:002009-12-12T21:42:25.405+01:00Dziękuję Wam!
Bea , szczerze powiedziawszy , to j...Dziękuję Wam!<br /><br />Bea , szczerze powiedziawszy , to ja pierwszy raz używałam szafranu - nadaje fajnego , żółtego koloru. Jeszcze mi zostało , więc na pewno w przyszłości do czegoś go zużyję ;-)<br /><br />Aless , widziałam gdzieś przepis z dodatkiem twarożku i myślałam , że może tamten jest bardziej "trafiony" , ale skoro piszesz , że mój jest dobry , to bardzo mnie to cieszy :-)<br /><br />Kass , Margot , dziękuję :-)<br /><br />Ptasiu , w moim przepisie nie było mowy o "oczkach". Następnym razem skorzystam z innego przepisu - z rodzynkami ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-84251283101673870742009-12-12T21:37:58.180+01:002009-12-12T21:37:58.180+01:00Jakie one śliczne! Fajne kształty im nadałaś, a bu...Jakie one śliczne! Fajne kształty im nadałaś, a bułeczki są z całą pewnością przepyszne:)<br />Pozdrówki:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-66055903441899813772009-12-12T21:24:53.083+01:002009-12-12T21:24:53.083+01:00Moje rosną sobie w lodówce, jutro rano będę piekła...Moje rosną sobie w lodówce, jutro rano będę piekła. Użyłam innego przepisu, tj. zmodyfikowałam już używany (dodając szafranu). A, ale oczek im nie zrobiłaś :) (to nawiązanie do historii Św. Łucji jest makabryczne, ale zarazem mnie fascynuje).ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62534129602139513232009-12-12T20:19:12.966+01:002009-12-12T20:19:12.966+01:00cudeńka te twoje , śliczności , od 20 lat mnie...cudeńka te twoje , śliczności , od 20 lat mnie fascynują te bułeczki , a piekłam je tylko razmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-81974150332709653822009-12-12T18:57:49.094+01:002009-12-12T18:57:49.094+01:00Śliczne te bułeczki! pozdrawiam.Śliczne te bułeczki! pozdrawiam.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-20890228438532218432009-12-12T18:31:49.995+01:002009-12-12T18:31:49.995+01:00Myślę, że ten przepis jest bardzo dobry! Tak napra...Myślę, że ten przepis jest bardzo dobry! Tak naprawdę ciężko jest znaleźc "oryginał" gdyz każdy w Szwecji piecze Lussekatter trochę inaczej, w zaleznosci od smaku. Warto dodac ze tradycyjnie buleczki były pieczone w kształcie własnie takiej "gwiazdki" czy bardziej swastyki. Z wiadomych wzgledow dzis czesciej spotyka sie te w ksztalcie S. Pozdrawiam :)Alexishttps://www.blogger.com/profile/03982164802682765199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-42880564285286607152009-12-12T17:11:38.760+01:002009-12-12T17:11:38.760+01:00Alez sliczne te buleczki! Cudne ksztalty im nadala...Alez sliczne te buleczki! Cudne ksztalty im nadalas :)<br />Uwielbiam dodatek szafranu do wypiekow (dzieki szwajcarskim buleczkom wlasnie ;) ) wiec i te Twoje szwedzkie bardzo pobudzily moje slinianki ;)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.com