tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post381970797725017223..comments2024-03-15T11:55:21.531+01:00Comments on Arabeska : Tort jabłkowyArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-78205753657978985342012-07-22T12:49:07.759+02:002012-07-22T12:49:07.759+02:00Dopiero odkryłam ten przepis ale uważam, ze jest r...Dopiero odkryłam ten przepis ale uważam, ze jest rewelacyjny!<br />Podobnie jak Ty zapomniałam posłodzić budyń ;-) (chociaż jak dla mnie było w sam raz) i użyłam dżemu porzeczkowego. Mimo, że jabłka wyglądały jak "zbite na kwaśne jabłko" to zniknęło szybciej niż zajęło mi obieranie jabłek.<br />Dzięki za przepis!<br />Pozdrawiam.<br />Dominika.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-3997460035213983772012-02-21T11:53:04.546+01:002012-02-21T11:53:04.546+01:00Przepis świetny, wypróbowałam, ciasto wszystkich ...Przepis świetny, wypróbowałam, ciasto wszystkich zachwyciło :)) efekt można zobaczyć na moim blogu, choć nie wygląda niestety tak ładnie jak twój ;)Schokosiemhttps://www.blogger.com/profile/06663793723874880506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-6883456826631654152011-11-28T17:46:50.203+01:002011-11-28T17:46:50.203+01:00Tak sobie myślę ,że jeżeli forma też będzie dwa ra...Tak sobie myślę ,że jeżeli forma też będzie dwa razy wieksza , to nie ma potrzeby wydłużania czasu pieczenia (który i tak jest zdecydowanie długi ;-) A najlepiej pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem , czy jabłka już są miękkie i w razie potrzeby jeszcze trochę podpiec.<br />Temperatura jest podana bez termoobiegu.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-90257633557970467682011-11-28T10:37:25.304+01:002011-11-28T10:37:25.304+01:00Witam!Już raz robiłam ten torcik,był pyszniutki.Ty...Witam!Już raz robiłam ten torcik,był pyszniutki.Tym razem chcę go zrobić w prostokątnej blasze, o ile muszę wydłużyć czas pieczenia zwiększając podwójnie ilość składników i czy temperatura jest podana z termoobiegiem? Pozdrawiam.Beata.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-66597115329216291192010-11-26T04:15:53.863+01:002010-11-26T04:15:53.863+01:00rewelacujny torcik, wszystkim moim gosciom smakowa...rewelacujny torcik, wszystkim moim gosciom smakowal, dziekuje bardzo za przepis!Monika Satur - Szydlowskihttps://www.blogger.com/profile/01519080796566465130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-41893761457213793162010-07-28T14:14:46.737+02:002010-07-28T14:14:46.737+02:00Duży budyń to taki 64 g , na 0,75 l mleka.
P.S. &q...Duży budyń to taki 64 g , na 0,75 l mleka.<br />P.S. "Delecta" ma nawet na opakowaniu napisane "duży budyń" ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62744071226883219252010-07-28T07:49:10.943+02:002010-07-28T07:49:10.943+02:00Witam, co to znaczy duży budyń? Ilu gramowy?Witam, co to znaczy duży budyń? Ilu gramowy?Barbara Stachyra-Gutekhttps://www.blogger.com/profile/12531555212312298406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-52811394509766853702010-06-15T20:26:31.287+02:002010-06-15T20:26:31.287+02:00piekłam już bułeczki z tego blogu ( pisałam o nich...piekłam już bułeczki z tego blogu ( pisałam o nich:są przepyszne !), a dziś to ciacho..uwaga będę krzyczała : COŚ PYSZNEGO !!!!dodaję do najukochańszych :-)dorotaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-24313169860313194292009-03-22T22:15:00.000+01:002009-03-22T22:15:00.000+01:00To jest to , co tygryski lubią najbardziej ! Przep...To jest to , co tygryski lubią najbardziej ! Przepadam za ciastami z dodatkiem jabłek , a z budyniem i jabłkami musi smakować obłędnie !abbrahttps://www.blogger.com/profile/00585011617571404952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-8485218916814374832009-03-18T14:01:00.000+01:002009-03-18T14:01:00.000+01:00Super torcik,jak szarlotka się prezentuję:)Super torcik,jak szarlotka się prezentuję:)Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-14298123310514186292009-03-18T03:35:00.000+01:002009-03-18T03:35:00.000+01:00Sama podawałam kiedyś przepis na szarlotkę z budyn...Sama podawałam kiedyś przepis na szarlotkę z budyniem , ale to ciasto jest jeszcze bardziej wykwintne :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-57372060243972150982009-03-17T23:08:00.000+01:002009-03-17T23:08:00.000+01:00robilam kiedys jablecznik z budyniem, a tu jeszcze...robilam kiedys jablecznik z budyniem, a tu jeszcze jest dzem, no no... pycha:)iis111https://www.blogger.com/profile/10898606302411790388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-63895558361288046522009-03-17T18:40:00.000+01:002009-03-17T18:40:00.000+01:00Ten przepis bardzo przypomina ten, z ktorego pieke...Ten przepis bardzo przypomina ten, z ktorego pieke juz od lat:-)<BR/>ciasto wyglada przepysznie! uwielbiam polaczenie jablek i budyniu!:)<BR/><BR/>pozdrawiamOlahttps://www.blogger.com/profile/10458941383269418750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-22527017519250648882009-03-17T16:01:00.000+01:002009-03-17T16:01:00.000+01:00W sumie , to ja nie pytałam autorki , czy ten budy...W sumie , to ja nie pytałam autorki , czy ten budyń ma być posłodzony... i tak już było po fakcie ;-) Jednak według mojego gustu powinien , chociaż trochę.<BR/><BR/>Dziękuję za komentarze :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-66255069154202816492009-03-17T15:34:00.000+01:002009-03-17T15:34:00.000+01:00Bardzo lubię owocowe torty a ten wygląda cudnie !Bardzo lubię owocowe torty a ten wygląda cudnie !nina007https://www.blogger.com/profile/14109343218899783489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-27099154602736252642009-03-17T15:31:00.000+01:002009-03-17T15:31:00.000+01:00Mama piekła bardzo podobną wersję tego torcikupołą...Mama piekła bardzo podobną wersję tego torciku<BR/>połączenie kremowego budyniu i jabłek jest pyszne<BR/><BR/>ps. wczoraj gotowałam sobie budyń i też zapomniałam go posłodzic. zjadłam taki bez cukru:-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-33451215454282235242009-03-17T15:07:00.000+01:002009-03-17T15:07:00.000+01:00Za takimi ciastami to ja po prostu przepadam! Smak...Za takimi ciastami to ja po prostu przepadam! Smakowite...<BR/>Pozdrawiam!Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-15330129949888524792009-03-17T14:22:00.000+01:002009-03-17T14:22:00.000+01:00Evenko, cudowny ten torcik!:))Bardzo, bardzo apety...Evenko, cudowny ten torcik!:))<BR/>Bardzo, bardzo apetyczny:)<BR/>Oj, zakręcona kobietko :))<BR/>Pozdrawiam ciepłO :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.com