tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post3970938309889154284..comments2024-03-15T11:55:21.531+01:00Comments on Arabeska : Oponki drożdżowe na śmietanieArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-61116965387074279962022-02-23T08:12:45.487+01:002022-02-23T08:12:45.487+01:00Nie liczyłam, ale tak jak widać na zdjęciu, to co ...Nie liczyłam, ale tak jak widać na zdjęciu, to co najmniej 20 sztuk.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54168079280893231132022-02-23T07:24:43.441+01:002022-02-23T07:24:43.441+01:00Ile porcji wychodzi???Ile porcji wychodzi???Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04386917659351483923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62943380017742443232021-02-11T17:43:36.017+01:002021-02-11T17:43:36.017+01:00Może być jakakolwiek, byle kwaśna :-)Może być jakakolwiek, byle kwaśna :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-19287006303515231822021-02-11T13:31:35.476+01:002021-02-11T13:31:35.476+01:00Witam,
Jaki procent śmietany należy wykorzystać? ...Witam, <br />Jaki procent śmietany należy wykorzystać? 12% może być?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-4082407381618974282021-02-10T16:21:06.789+01:002021-02-10T16:21:06.789+01:00Tak, ze śmietaną, bo mleka nie ma w tym przepisie....Tak, ze śmietaną, bo mleka nie ma w tym przepisie.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-49459263812470211292021-02-10T13:38:22.952+01:002021-02-10T13:38:22.952+01:00Czy w tym przepisie Mają być drożdże rozmieszane ż...Czy w tym przepisie Mają być drożdże rozmieszane że śmietana,?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11252514390202594058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54828311220112210302019-02-28T09:19:58.899+01:002019-02-28T09:19:58.899+01:00Można zastąpić suszonymi drożdżami. Według przelic...Można zastąpić suszonymi drożdżami. Według przelicznika powinno się użyć 20 g, ale jeśli opakowania są po 8 g, to 16 g też wystarczy i nie trzeba dosypywać z kolejnej paczki.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-21533468435711614462019-02-28T03:55:57.180+01:002019-02-28T03:55:57.180+01:00Witam czy mozna uzyc suche drozdze? Jezeli tak to ...Witam czy mozna uzyc suche drozdze? Jezeli tak to ile? Niestety nie mam mozliwosci kupic swiezych. Dziekuje Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-12333635507380162152019-02-12T18:24:35.320+01:002019-02-12T18:24:35.320+01:00oj tak na jutro kilka zostało, a ,powtórka będzie ...oj tak na jutro kilka zostało, a ,powtórka będzie i chyba będę je na noc zagniatać-takie puchate krążki są przepyszne margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-14587654020879343632019-02-12T14:08:43.627+01:002019-02-12T14:08:43.627+01:00Najważniejsze, że dobre w smaku :-)) A skoro wypró...Najważniejsze, że dobre w smaku :-)) A skoro wypróbowane, to na drugi raz będziesz już sama wiedziała co i jak z nimi robić, no i czy następnego dnia będą wystarczająco smaczne :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-1857416607089666102019-02-12T11:34:21.602+01:002019-02-12T11:34:21.602+01:00Arabesko ja takich grubych na proszku do pieczenia...Arabesko ja takich grubych na proszku do pieczenia faworków jeszcze nie jadłam ( na sodzie i amoniaku tylko, a tak to te cieniutkie bez lub drożdżowe z 2 razy robiłam ).<br />Ale dziś nasmażyłam tych oponek i mi wyszły puchatki, ale trochę namieszałam , zagniotłam na noc , drożdży tylko 30 g bo tyle było ,a do sklepu nie leciałam i dałam oprócz śmietany tez ciut zwykłej wody bo jakieś twarde ciasto mi wyszło(wiejska strasznie gesta śmietana) , rano zrobiłam oponki i przed smażeniem trochę rosły pod ściereczką bo zimne ciasto bałam się smażyć i mam potwory nie oponki :D Puchate , grube i pyszne margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-64242164165647199992019-02-11T17:12:25.183+01:002019-02-11T17:12:25.183+01:00Margot, te oponki właśnie bardziej przypominają ta...Margot, te oponki właśnie bardziej przypominają takie grube faworki na proszku do pieczenia niż drożdżowe (tak, to trochę dziwne, ale takie miałam pierwsze skojarzenie). A po tym co napisałaś powyżej, myślę, że i na drugi dzień smak tych oponek by Cię nie rozczarował :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-2211625083593526272019-02-11T12:33:01.248+01:002019-02-11T12:33:01.248+01:00no tak , jedynie chyba faworki(ale nie drożdżowe a...no tak , jedynie chyba faworki(ale nie drożdżowe a takie klasyczne) nie tracą 2,a nawe4 dni smaku po smażeniu .Hm, czyli lepiej smażyć i podać , najlepiej jeszcze leciutko ciepłe margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-30653411559872050662019-02-11T11:58:34.592+01:002019-02-11T11:58:34.592+01:00Powiem tak: wszystko, co smażone, a do tego jeszcz...Powiem tak: wszystko, co smażone, a do tego jeszcze na drożdżach, najlepsze jest w dniu smażenia. Porównując jednak pączki i takie oponki, to te drugie przechowają się dużo lepiej (oczywiście zabezpieczone przed wysychaniem). Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-23052013556759092482019-02-11T09:31:28.568+01:002019-02-11T09:31:28.568+01:00Pomyślałam ,ze jak będę robić jogurtowe pączki to ...Pomyślałam ,ze jak będę robić jogurtowe pączki to obok, albo szybciej bo już na ta niedziele zrobię krążki. Czytam ,ze one dobrze trzymają świeżość czyli można smażyć dzień przed podaniem?margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-92078985026755026812019-02-01T23:33:52.059+01:002019-02-01T23:33:52.059+01:00A po co czekać tak długo ? Na Tłusty Czwartek możn...A po co czekać tak długo ? Na Tłusty Czwartek można zrobić powtórkę i to już kolejną :-)<br />Pozdrawiam :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-21647884857242390882019-02-01T23:22:17.577+01:002019-02-01T23:22:17.577+01:00Ależ one pysznie wyglądają ! Ja już się nie mogę d...Ależ one pysznie wyglądają ! Ja już się nie mogę doczekać Tłustego Czwartku :) pozdrawiam serdecznie :)Anna Pisulak - Różowa Paterahttps://www.blogger.com/profile/03099909662146280406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-30752737855850267452019-01-31T17:48:11.117+01:002019-01-31T17:48:11.117+01:00Faktycznie, piorunem ! - dziś przepis dodany i już...Faktycznie, piorunem ! - dziś przepis dodany i już wypróbowane :-) Cieszę się, że posmakowały.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-36485129698494201822019-01-31T17:22:27.315+01:002019-01-31T17:22:27.315+01:00Obwarzanki wyszły pyszne. Szybko się je robi, a je...Obwarzanki wyszły pyszne. Szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14089133761206659200noreply@blogger.com