tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post4781450804560124659..comments2024-03-15T11:55:21.531+01:00Comments on Arabeska : Bułeczki na maślanceArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-39679617373864553272014-04-25T00:30:42.767+02:002014-04-25T00:30:42.767+02:00Bułeczki świetne!! Jedna porcja upieczona i prawie...Bułeczki świetne!! Jedna porcja upieczona i prawie zjedzona, a druga czeka w lodówce!! Ps faktycznie trzeba dodać jeszcze trooochę mąki podczas ostatecznego wyrabiania ;)natusiowahttps://www.blogger.com/profile/16716682509374015537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-37228387268271882552014-04-23T14:46:35.231+02:002014-04-23T14:46:35.231+02:00Właśnie czekam, aż ciasto wyrośnie :)Właśnie czekam, aż ciasto wyrośnie :)natusiowahttps://www.blogger.com/profile/16716682509374015537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54565617096043862252014-04-14T16:33:13.158+02:002014-04-14T16:33:13.158+02:00Świetne bułeczki!!! Robiłam już dwa razy, są takie...Świetne bułeczki!!! Robiłam już dwa razy, są takie puszyste i delikatne, super pasują i do dżemu i do twarożku, polecam przepis :)zauberihttp://niebieskapistacja.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-26667860137578423952014-03-18T22:12:10.716+01:002014-03-18T22:12:10.716+01:00Maślanka powinna mieć temp. pokojową, ale nawet z ...Maślanka powinna mieć temp. pokojową, ale nawet z zimną maślanką ciasto pozostawione w cieple na 2 godziny powinno urosnąć, chociaż trochę. <br />Najważniejsze jest to, żeby najpierw drożdże "ruszyły". Jeżeli do 15 minut nie zaczną się pienić, dosypać odrobinę cukru i mąki. Jeśli wciąż nie dają oznak życia, to są do wyrzucenia. <br /><br />Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-58921749426914972492014-03-18T16:32:13.584+01:002014-03-18T16:32:13.584+01:00a mi nie wiedzieć czemu - ten tzw. zaczyn który pr...a mi nie wiedzieć czemu - ten tzw. zaczyn który przyrządza się na początku nei wyrósł mi w ogóle. I nie wiem czemu. czy maślanka powinna być ciepła tzn podgrzana?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11413784448898839095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-35237510371520319392009-10-26T12:20:12.554+01:002009-10-26T12:20:12.554+01:00Bardzo fajne bułeczki. Miałam z nimi niezłe przejś...Bardzo fajne bułeczki. Miałam z nimi niezłe przejścia, bo dałam 2x więcej drożdży (myślałam, że zabiłam pierwszą porcję i nie zadziałają) i ciasto rosło mi jak dzikie. Zrobiłam bułeczek z podwójnej porcji ciasta i wyszło mi z tego 24 duże bułki (3 placki, każdy podzielony na 8 części), część jeszcze siedzi w zamrażarce, a ja je wcinam powoli w kanapkach. Ale na świeżo, upieczone drugiego dnia były dużo lepsze, niż te zrobione 5. dnia. A i tak super!Milkahttps://www.blogger.com/profile/14934490142643278202noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-85019745785900739582009-07-24T23:21:07.124+02:002009-07-24T23:21:07.124+02:00B. fajne bułeczko-rogaliczki:)!!!B. fajne bułeczko-rogaliczki:)!!!Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-77048050675984294652009-07-19T16:02:23.395+02:002009-07-19T16:02:23.395+02:00Iza , ja też musiałam dosypać trochę mąki , a goto...Iza , ja też musiałam dosypać trochę mąki , a gotowe ciasto od razu włożyłam do lodówki , więc nawet nie wiem jaka jest różnica pomiędzy bułeczkami upieczonymi od razu , a tymi na drugi dzień. <br />1 i 1/2 łyżeczki suszonych drożdży to około 15 g świeżych.<br /><br /><br />Kuchareczko , to właśnie największa zaleta tego przepisu , ale lepiej chyba jednak wykorzystać ciasto wcześniej (tak do 3-4 dni), bo potem bułeczki już nie będą takie smaczne - sprawdziłam ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-63140067013680792762009-07-19T09:22:43.944+02:002009-07-19T09:22:43.944+02:00Bardzo fajny przepis, raz przygotować ciasto i prz...Bardzo fajny przepis, raz przygotować ciasto i przez kilka dni można się cieszyć świeżymi bułeczkami...super:)kuchareczka58http://www.o-pysznym-jedzeniu.bloog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-48783224956639453652009-07-18T21:39:24.719+02:002009-07-18T21:39:24.719+02:00zrobiłam ciasto na rogaliki, tylko strasznie mi si...zrobiłam ciasto na rogaliki, tylko strasznie mi się kleiło i musiałam dość podsypać mąką (może to wina mąki), połowę wykorzystałam na dzisiaj i upiekłam rogaliki, niestety nie były tak puszyste jak te na zdjęciach, ale ogólnie dobre :) druga połowa czeka w lodówce na test jutro, pojutrze może. Czy zamiast drożdży instant, można użyć świeżych ile by to wyszło? Ogólnie ciasto fajne, niedługo się pojawi na moim blogu<br />pozdrawiam<br />IzaIzabelahttps://www.blogger.com/profile/14994533947867385011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-64258167626049450912009-07-13T10:15:10.722+02:002009-07-13T10:15:10.722+02:00ale fajne bułeczki :) wyglądają tak tylko porwać j...ale fajne bułeczki :) wyglądają tak tylko porwać jedną i zjeść :)mietowka22https://www.blogger.com/profile/15262722135569098599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-35106121898567568792009-07-12T17:43:17.031+02:002009-07-12T17:43:17.031+02:00podoba mi sie to ze mozna zrobic je "na zapas...podoba mi sie to ze mozna zrobic je "na zapas"<br />przepis sobie zachowam ;)emma001https://www.blogger.com/profile/02567970846352725837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-51543845696716071702009-07-11T18:20:08.241+02:002009-07-11T18:20:08.241+02:00Dziękuję za komentarze :-)
Polko , akurat te bułe...Dziękuję za komentarze :-)<br /><br />Polko , akurat te bułeczki nie są chrupiące , za to bardzo mięciutkie ;-)<br /><br />Beatko , może napiszę do Ciebie maila , jak znajdę dłuższą , wolną chwilę ;-)<br /><br />Jul , dziękuję za zaproszenie , ale raczej unikam wszelkich "łańcuszków" , choć przyznam , że kiedyś dałam się namówić na 1 , czy 2. Teraz jednak muszę odmówić z przyczyn dość oczywistych ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-88652108387262602502009-07-11T16:39:55.552+02:002009-07-11T16:39:55.552+02:00Witaj Arabesko!
Mam nadzieję, że synek oraz Ty nad...Witaj Arabesko!<br />Mam nadzieję, że synek oraz Ty nadal będziecie czuli się wspaniale!<br /> A teraz zapraszam Cię do zabawy!<br />http://aromatic-baking.blogspot.com/2009/07/ancuszek.htmlJulhttps://www.blogger.com/profile/17969839856591958586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-4400647285616094112009-07-11T13:23:31.396+02:002009-07-11T13:23:31.396+02:00Czyli Damianek urodził się 3 tygodnie wcześniej, n...Czyli Damianek urodził się 3 tygodnie wcześniej, niż to było w planie Moj Michał ponad 4 tygodnie na szczęście obyło się bez poważniejszych problemów, ale jednak widać, że dziecku tych paru tygodni brakuje Misiek nie lubił się kąpać , za to uwielbiał leżeć szczelnie zawinęty w rożku <br />Za parę tygodni Maluszek urośnie i wszystko się unormuje<br /><br />PozdrawiamBeatahttps://www.blogger.com/profile/14110689911750085029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-25348283686945048942009-07-10T14:40:13.672+02:002009-07-10T14:40:13.672+02:00piękne!!!!
Pozwolę sobie zapisać przepis bo bardzo...piękne!!!!<br />Pozwolę sobie zapisać przepis bo bardzo koszące i kształty i jak czytam składmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-49563863269267172882009-07-10T14:24:38.134+02:002009-07-10T14:24:38.134+02:00Sliczne. Ksztaltem, puszystoscia... :) I fajnie ze...Sliczne. Ksztaltem, puszystoscia... :) I fajnie ze mozna wstac rano i miec na sniadanie chrrrupiace bulki :) Sciskam!Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-86607146700457472522009-07-10T10:10:17.736+02:002009-07-10T10:10:17.736+02:00Ja też zapisuję przepis, aby przygotować kiedyś bu...Ja też zapisuję przepis, aby przygotować kiedyś bułeczki na śniadanie :)An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62749137435015695732009-07-10T09:30:29.193+02:002009-07-10T09:30:29.193+02:00ooo,juz widze,ze bede miec cos pysznego na niedzie...ooo,juz widze,ze bede miec cos pysznego na niedzielne sniadanko :))Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-40882001835683989062009-07-10T03:20:44.271+02:002009-07-10T03:20:44.271+02:00Cieszę się , że Wam też się spodobał ten przepis i...Cieszę się , że Wam też się spodobał ten przepis i zachęcam do wypróbowania :-)<br /><br />Krystyno , drożdże instant są drobniejsze od zwykłych suszonych i można je dodawać bezpośrednio do mąki , bez wcześniejszego rozpuszczania.<br /><br />Atinko , staram się , żeby choć od czasu do czasu coś nowego dorzucić , żeby mi blog nie zarósł pajęczyną ;-)<br /><br />Beatko , synek ma się dobrze , choć wciąż jest jeszcze taki malutki - miał się urodzić dopiero wczoraj :-)<br /><br />Pozdrawiam !Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-19303580310117166302009-07-09T21:23:02.256+02:002009-07-09T21:23:02.256+02:00Evenko, jakie śliczne bułeczki! Takie puszyste i m...Evenko, jakie śliczne bułeczki! Takie puszyste i mięciutkie w środku i mają piękny kształt. Bardzo podoba mi się ten przepis :)<br />Pozdrawiam Cię cieplutko!Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-57023355954118495852009-07-09T20:41:14.990+02:002009-07-09T20:41:14.990+02:00Evenko, super przepis, szczególnie dla takich jak ...Evenko, super przepis, szczególnie dla takich jak my, czyli świeżo upieczonych mam. <br />Jak się ma twój synek? <br />Pozdrawiam<br />BeataBeatahttps://www.blogger.com/profile/14110689911750085029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-13362325099008823582009-07-09T20:29:47.784+02:002009-07-09T20:29:47.784+02:00Buleczki faktycznie slicznie puchate! I praktyczne...Buleczki faktycznie slicznie puchate! I praktyczne jest to, ze samo ciasto mozna przechowywac kilka dni. Bardzo fajny przepis znalazlas :)<br /><br />Pozdrawiam!Beahttp://www.beawkuchni.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-16584151338815001842009-07-09T20:12:15.054+02:002009-07-09T20:12:15.054+02:00Ciasto "wygodne" ale przez to atrakcyjne...Ciasto "wygodne" ale przez to atrakcyjne. Ja tez mam malo czasu ostatnio i chetnie z przepisu skorzystam.Eve.eirehttps://www.blogger.com/profile/03722832156096827226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-71557576184116884462009-07-09T19:27:58.095+02:002009-07-09T19:27:58.095+02:00Wyglądają pysznie:) cieszę się, że mimo nawału zaj...Wyglądają pysznie:) cieszę się, że mimo nawału zajęć jakie niewątpliwie teraz masz dodajesz jeszcze przepisy:) bardzo się cieszę:) Pozdrawiam serdecznie:)atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.com