tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post4896755199985286606..comments2024-03-29T08:03:20.108+01:00Comments on Arabeska : Sernik budyniowy z brzoskwiniamiArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-33948397459618369122018-01-08T23:01:28.165+01:002018-01-08T23:01:28.165+01:00Podejrzewam, że trochę przypieczone i podsuszone, ...Podejrzewam, że trochę przypieczone i podsuszone, dlatego radziłabym drobno je pokroić przed posypaniem wierzchu, aby nie było problemu z krojeniem po upieczeniu ciasta.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-86425010697058108062018-01-08T19:12:02.953+01:002018-01-08T19:12:02.953+01:00Zrobiłam - pyszny, ale zastanawiam się czy można z...Zrobiłam - pyszny, ale zastanawiam się czy można zrobić z ananasami, jakie będą po upieczeniu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-21280411531323351422016-11-02T11:11:02.693+01:002016-11-02T11:11:02.693+01:00Zrobiłam ten serniczek, jest cudowny puszysty wil...Zrobiłam ten serniczek, jest cudowny puszysty wilgotny, wprost rozpływa się w ustach, dziękuję za przepisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-25847254854835278862015-08-11T09:49:13.281+02:002015-08-11T09:49:13.281+02:00Może być wiaderkowy.Może być wiaderkowy.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-81708532886434162332015-08-10T22:10:16.565+02:002015-08-10T22:10:16.565+02:00Ser moze byc z wiaderka czy lepiej samej zmielic ,...Ser moze byc z wiaderka czy lepiej samej zmielic , pytam poniewaz sernik wyglada cudnie i mam zamiar wyprobowac.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62572672095715456402014-01-10T17:01:15.426+01:002014-01-10T17:01:15.426+01:00Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :-)Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-19948932859426589112014-01-10T15:20:34.985+01:002014-01-10T15:20:34.985+01:00Przepyszny sernik. Piekłam już tysiące różnych ser...Przepyszny sernik. Piekłam już tysiące różnych serników, ten podbił serce moje i podniebienie moich domowników! Naprawdę gorąco polecam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-87661348640590228962013-12-17T23:48:39.265+01:002013-12-17T23:48:39.265+01:00Jeżeli używam termoobiegu, to zaznaczam w przepisi...Jeżeli używam termoobiegu, to zaznaczam w przepisie. W tym konkretnym przypadku nie użyłam. Zresztą z reguły nigdy nie włączam termoobiegu do pieczenia serników (ale gdybym jednak zaczęła, to na pewno dam znać ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-89552812490466212572013-12-17T18:41:52.972+01:002013-12-17T18:41:52.972+01:00super przepis właśnie się za niego zabieram tylko ...super przepis właśnie się za niego zabieram tylko napisz proszę czy temp podajesz do piekarnika z termoobiegiem ??? bo ja mam taki przedwojenny gazowy... :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-55908735606727455322013-08-27T21:03:27.006+02:002013-08-27T21:03:27.006+02:00Użyłam sera "kubełkowego", ale ten samod...Użyłam sera "kubełkowego", ale ten samodzielnie zmielony jak najbardziej się nadaje. Tyle tylko, że więcej z nim roboty ;-) <br />Przy okazji dodam, że nie każdy ser z kubełka jest dobry.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-37569233071413037922013-08-27T20:52:56.414+02:002013-08-27T20:52:56.414+02:00czy do tego sernika bedzie lepszy ser z kubełka cz...czy do tego sernika bedzie lepszy ser z kubełka czy taki w kostce do mielenia??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-42235858316029329992013-06-26T23:53:07.323+02:002013-06-26T23:53:07.323+02:00Szczerze mówiąc nie wiem ile ma ten z cukrem. Możn...Szczerze mówiąc nie wiem ile ma ten z cukrem. Można użyć budyniu bez cukru (40 g każdy) i po prostu dodać cukier od siebie (w sumie 4 łyżki).Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-49401161052930825792013-06-26T17:39:21.987+02:002013-06-26T17:39:21.987+02:00ile gram ma miec ten budyn?ile gram ma miec ten budyn?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-61970984612466209622013-04-29T14:15:29.466+02:002013-04-29T14:15:29.466+02:00Piekłam już dwa razy :) wspaniały sernik :) dzięku...Piekłam już dwa razy :) wspaniały sernik :) dziękuję za smaczną inspirację! Dzisiaj wrzuciłam wpis ze zdjęciami na mojego bloga :) Pozdrawiam! :)posmakujto!https://www.blogger.com/profile/06175695333455178260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-72003587024069871752013-02-27T16:41:27.549+01:002013-02-27T16:41:27.549+01:00Dziękuję i zapraszam :-)Dziękuję i zapraszam :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-35573414694044288722013-02-27T14:31:35.293+01:002013-02-27T14:31:35.293+01:00Wygląda przepysznie :) będę częstym gościem u Cieb...Wygląda przepysznie :) będę częstym gościem u Ciebie :)Obsesja Smakówhttps://www.blogger.com/profile/02676273285390097015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-3685621457453167202012-12-02T22:42:01.406+01:002012-12-02T22:42:01.406+01:00Jedyne, co przychodzi mi w tej chwili do głowy, to...Jedyne, co przychodzi mi w tej chwili do głowy, to zwiększyć wielkość formy, żeby ciasto było niższe. Albo zostawić tak, jak jest, tylko jeszcze trochę dłużej podpiec.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-39840037393364300732012-12-02T21:33:23.588+01:002012-12-02T21:33:23.588+01:00Witam,
Zrobiłam sernik z tego przepisu, mnożąc skł...Witam,<br />Zrobiłam sernik z tego przepisu, mnożąc składniki przez 1,5. Wyszedł pyszny w smaku, jedyny manakament to że w środku formy nie był do końca sztywny a pozostał w konsystencji za miekkiej. Odpowiednio wydłużyłam czas pieczenia, nie wiem co było nie tak.Co powinnam zmienić następnym razem?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-19113114822698479152012-11-29T18:19:44.471+01:002012-11-29T18:19:44.471+01:00Czuję już jego zapach, uwielbiam, kiedy ciasto pac...Czuję już jego zapach, uwielbiam, kiedy ciasto pachnie owocami lub korzeniami :)Morganahttps://www.blogger.com/profile/10611403946593626648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-20046152954459084442012-11-26T22:47:16.416+01:002012-11-26T22:47:16.416+01:00Pysznie wygląda !
Bardzo lubię serniki, a brzoskw...Pysznie wygląda ! <br />Bardzo lubię serniki, a brzoskwiniowego dawno nie piekłam - chyba powinnam to nadrobić :)abbrahttps://www.blogger.com/profile/00585011617571404952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-19988822098086015252012-11-26T22:35:17.791+01:002012-11-26T22:35:17.791+01:00Piekarnik nagrzewa się podczas przygotowywania cia...Piekarnik nagrzewa się podczas przygotowywania ciasta. Budyń mamy już ugotowany, ser zmielony, więc reszta zajmie niewiele czasu. Spodu nie podpiekamy. Piekarnik ma być nagrzany do 180 st.C, ale od razu po włożeniu sernika do środka zmniejszamy temp. do 150 st.C.<br /><br /><br />Może być bez brzoskwiń.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-1909785813979204962012-11-26T19:33:27.864+01:002012-11-26T19:33:27.864+01:00Czy może być bez brzoskwiń?Czy może być bez brzoskwiń?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-32211894518058752752012-11-26T17:08:21.462+01:002012-11-26T17:08:21.462+01:00czy spód trzeba najpierw podpiec? jeśli tak to jak...czy spód trzeba najpierw podpiec? jeśli tak to jak długo? pytam bo piszesz, że trzeba ustawić piekarnik na 180 a cały sernik piec w temp 150 :) z góry dzięki za odp. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-61747362729690101432012-11-04T22:25:53.433+01:002012-11-04T22:25:53.433+01:00Tylko nie zwlekaj zbyt długo z upieczeniem ;-)Tylko nie zwlekaj zbyt długo z upieczeniem ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-40799012167023923042012-11-04T21:24:35.381+01:002012-11-04T21:24:35.381+01:00pomysl swietny! zapisuje do sprobowania! :-))pomysl swietny! zapisuje do sprobowania! :-))cudawiankihttps://www.blogger.com/profile/13405885840994574446noreply@blogger.com