tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post629777383488393268..comments2024-03-29T08:03:20.108+01:00Comments on Arabeska : Ciasto "Marcinek"Arabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger76125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-57304154629131185062021-02-26T20:21:28.616+01:002021-02-26T20:21:28.616+01:00Uwielbiam to z masą budyniową o zapachu migdałowym...Uwielbiam to z masą budyniową o zapachu migdałowym i jedną warstwą własnego dżemu z mirabelek. Na koniec posypujemy pokruszonymi resztkami z placków. I mówimy na to mlekol :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-39375909530319504752017-02-10T09:24:02.367+01:002017-02-10T09:24:02.367+01:00Poprosiłabym o jakieś konkrety, bo nie wiem jak si...Poprosiłabym o jakieś konkrety, bo nie wiem jak się do tego odnieść.<br />P.S. Nie wiedziałam, że słowo "podobno" jest niecenzuralne, czy obraźliwe, zresztą chyba nikt go tu nie użył ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-44248523304658935062017-02-10T02:05:37.336+01:002017-02-10T02:05:37.336+01:00to nie jest marcinek!!! i aby uniknąć wyrazów &quo...to nie jest marcinek!!! i aby uniknąć wyrazów "podobno", bo wstyd czytać, wystarczy wygooglować nazwęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-76656418791457742014-04-13T21:47:58.384+02:002014-04-13T21:47:58.384+02:00Tak się właśnie zastanawiałam... ;-))
Moje nie był...Tak się właśnie zastanawiałam... ;-))<br />Moje nie były specjalnie kruche, czy bardzo twarde i spokojnie można by było je pokroić. Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-58034105188612030642014-04-13T19:40:05.125+02:002014-04-13T19:40:05.125+02:00chodziło mi o to żeby upiec na dużej blaszce a pot...chodziło mi o to żeby upiec na dużej blaszce a potem przeciąć na pól taki duży placek. Nie chcę ich dzielić tak jak biszkopt na tort :) psy-i-kotyhttps://www.blogger.com/profile/01216056413858602807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-84570181624459557552014-04-13T18:41:50.377+02:002014-04-13T18:41:50.377+02:00Te placuszki są tak cienkie, że nie da się ich pod...Te placuszki są tak cienkie, że nie da się ich podzielić, chyba, że pionowo ;-) Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-68461461181259874232014-04-13T18:17:31.915+02:002014-04-13T18:17:31.915+02:00mam pytanie, czy zaraz po upieczeniu te placki są ...mam pytanie, czy zaraz po upieczeniu te placki są od razu twarde? czy takie ciepłe można podzielić np. na dwie części?psy-i-kotyhttps://www.blogger.com/profile/01216056413858602807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-7790416719866465102014-02-26T19:04:20.165+01:002014-02-26T19:04:20.165+01:0010 placków to dość mało jak na marcinka, widziałam...10 placków to dość mało jak na marcinka, widziałam i jadłam takie po 20-30 placków;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-6037930000261466412014-02-06T10:28:04.551+01:002014-02-06T10:28:04.551+01:00witam,u nas w Radomiu mówi się na niego SPOD KAMIE...witam,u nas w Radomiu mówi się na niego SPOD KAMIENIA,BO po zrobieniu stawia się w chłodne miejsce i przykrywa na noc cegłówką.Wtedy szybciej wchłonie ,a ja dodawałam jeszcze do ciasta 2 łyżki smalcu.Ale ogólnie jest pyszne ,przepis mi moja babcia podała,teraz ma 88lat i jeszcze chciałaby zrobić to ciasto ale już tylko my możemy jej w tym pomóc.POZDRAWIAM <br />MONIKA Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-35564288298727233442014-01-26T18:10:50.871+01:002014-01-26T18:10:50.871+01:00Ale cieniutkie warstwy ! Idealne :) mniam mniam :)...Ale cieniutkie warstwy ! Idealne :) mniam mniam :)fitdevangelhttps://www.blogger.com/profile/02997261372660682878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-71555347049191313522014-01-26T15:51:55.863+01:002014-01-26T15:51:55.863+01:00Bardzo dziękuję za przepis na to smakowite ciasto!...Bardzo dziękuję za przepis na to smakowite ciasto! :) Zajadam się nim u pewnej rodziny w święta. Nie chcieli dać przepisu :( Wiem z opowieści, że tych placków można napiec duzo więcej i trzymać je na okazję zrobienia ciasta. Jeszcze a propo's innowacji to jadłam też wersję z bananami. Obłęd!! Pycha :) Moje ulubione :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13700593489258421047noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-10756110141772575042013-12-23T23:14:28.438+01:002013-12-23T23:14:28.438+01:00Już i tak za późno na rady...
Mam nadzieję, że jed...Już i tak za późno na rady...<br />Mam nadzieję, że jednak coś z tego w końcu wyszło ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-27956508105551108752013-12-23T16:36:08.394+01:002013-12-23T16:36:08.394+01:00RATUNKU! CO jest nie tak?? ubijam i ubijam i ubic ...RATUNKU! CO jest nie tak?? ubijam i ubijam i ubic mi sie nie chce ta masa.. smietana 18 i 30 jest z firmy laciata.. juz kilka razy ubijalam z 30 laciatej i sie udawalo.. ale ta 18? zASKAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-83160865580030329372013-05-20T11:39:44.461+02:002013-05-20T11:39:44.461+02:00Piekłam to ciasto 20 lat temu,wtedy było modne,bo ...Piekłam to ciasto 20 lat temu,wtedy było modne,bo tanie:) ale przesypywało się każdy placek mielonymi orzechami-pycha.Polecam KasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-37041848686625927122013-04-25T12:57:37.837+02:002013-04-25T12:57:37.837+02:00Witam Serdecznie Ewelinko nie raz piekłam marcinka...Witam Serdecznie Ewelinko nie raz piekłam marcinka twojego przepisu za każdym razem domownikom smakowało sama z zawodu jestem ciastkarz cukiernik ;):):) Pozdrawiam Serdecznie Marzenahttps://www.blogger.com/profile/18152708338972110659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-29808598341868230812013-04-23T21:40:02.518+02:002013-04-23T21:40:02.518+02:00Cudnie wygląda Marcinek
pewnie jest pyszny - oj cz...Cudnie wygląda Marcinek<br />pewnie jest pyszny - oj czuję,że muszę go upiec. Nigdy nie jadłam takiego specjału...:)<br />pozdrawiamTeresa Brudzińskahttps://www.blogger.com/profile/14836554113724433307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-4623099583939869942013-04-13T09:56:44.998+02:002013-04-13T09:56:44.998+02:00Z takim podejściem lepiej w ogóle nie zabierać się...Z takim podejściem lepiej w ogóle nie zabierać się za pieczenie, czy gotowanie, czy robienie czegokolwiek, bo przecież i tak nie wyjdzie.<br /><br />A może to taka forma odpowiedzi na poprzedni komentarz ?Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62268272513251725172013-04-13T01:47:32.433+02:002013-04-13T01:47:32.433+02:00o kant d..y ten przepis, szkoda czasu i produktów,...o kant d..y ten przepis, szkoda czasu i produktów, na pewno się nie uda, bo nie może się udać, bzduryAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-61918070560238539152013-04-10T17:35:00.531+02:002013-04-10T17:35:00.531+02:00To już nawet nie plagiat, tylko zwykła kradzież.
...To już nawet nie plagiat, tylko zwykła kradzież. <br />Dziękuję za informację.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-83711919308495389122013-04-10T15:31:22.184+02:002013-04-10T15:31:22.184+02:00jestem tu tylko gosciem, wlasnie szperalam po neci...jestem tu tylko gosciem, wlasnie szperalam po necie w poszukiwaniu nietypowego ciasta. ciasto ciastem - jestem przeciwniczka kultury "copy&paste", wiec posylam link, ktorym moim zdaniem jest (az razacym w oczy) plagiatem.<br />http://buszujepokuchni.blogspot.co.at/2009/05/ciasto-marcinek.html<br />pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-9261402487024077192013-03-23T17:45:09.782+01:002013-03-23T17:45:09.782+01:00Kwaśną. Już dopisuję ;-)Kwaśną. Już dopisuję ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-5621054307689053392013-03-23T14:51:49.112+01:002013-03-23T14:51:49.112+01:00Do ciasta dać śmietane kwaśną czy słodka?Do ciasta dać śmietane kwaśną czy słodka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-69822880454070986822013-02-08T18:59:21.655+01:002013-02-08T18:59:21.655+01:00To wszystko kwestia upodobań ;-) Zarówno wizualnie...To wszystko kwestia upodobań ;-) Zarówno wizualnie jak i smakowo "Marcinek" nadaje się na największe uroczystości. Osobiście wolę jednak typowe torty biszkoptowe, przynajmniej na takie okazje jak urodziny, rocznice itp.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-71273720046046443702013-02-08T17:45:50.773+01:002013-02-08T17:45:50.773+01:00Czy tociasto może zastąpić tort???Czy tociasto może zastąpić tort???All about meahttps://www.blogger.com/profile/00500120339156331591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-4563908735603756702012-11-29T18:47:48.689+01:002012-11-29T18:47:48.689+01:00to jest tzw śmietanowiec u nas tzn na lubelszczyzn...to jest tzw śmietanowiec u nas tzn na lubelszczyznie bardzo znane ciasto przynajmniej w moich stronach dokładnie taki sam przepis, kiedyś nie było śmietanfixów wiec robiło się z samej śmietany z cukrem ale jest pychaaaa to trzeba przyznaćAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17955448329650976444noreply@blogger.com