tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post6507076447492351309..comments2024-03-28T22:27:42.897+01:00Comments on Arabeska : Chleb casereccioArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-10082976894065271622021-02-18T18:06:25.248+01:002021-02-18T18:06:25.248+01:00Myślę, że na całą noc to można by go wstawić do lo...Myślę, że na całą noc to można by go wstawić do lodówki, tylko potem dostosować jeszcze czas wyrastania w cieple. Masz już orientację na ile powinien wyrosnąć, więc nie powinno być z tym problemu :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-83945682518195603182021-02-18T13:59:46.278+01:002021-02-18T13:59:46.278+01:00Witam upiekłam ten chlebuś jest pyszny,mam pytanie...Witam upiekłam ten chlebuś jest pyszny,mam pytanie czy można by było go zostawić na noc do wzrastania jak myślisz?bernadettacielecka@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/12984096898771202238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-43852583042693105732010-05-26T19:57:59.107+02:002010-05-26T19:57:59.107+02:00HEj Evenko jestes kochana i dziekuje za ta szybka ...HEj Evenko jestes kochana i dziekuje za ta szybka odpowiedz nastepnym razem bede probowac twoich rad zobaczymy co i jak z tego wyjdzie... ale chlebek byl przepyszny w smaku super ... dziekuje bardzo :)agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/11358172741653296625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-89752362082486008352010-05-24T15:07:29.280+02:002010-05-24T15:07:29.280+02:00Jeśli chodzi o przekładanie chleba na blachę , to ...Jeśli chodzi o przekładanie chleba na blachę , to robię dokładnie tak samo - przewracam łączeniem do dołu.<br />A co do opadania... Jeżeli ciasto było na tyle gęste , że dało się uformować z niego bochenek , to po wyrośnięciu też powinien zachować on jako-taki kształt. No chyba , że już wtedy był dosyć luźny , wtedy lepiej upiec go w formie , a następnym razem mocniej podsypać mąką podczas składania (odgazowywania) i formowania.<br />Możliwe też , że chleb wyrósł za mocno i dlatego potem opadł.<br />Mam nadzieję , że pomogłam , bo na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-2959398788171864092010-05-24T05:28:23.339+02:002010-05-24T05:28:23.339+02:00Evenko ja wlasnie zrobilam ten chlebek ale wyglada...Evenko ja wlasnie zrobilam ten chlebek ale wygladanem niczym nie przypomina Twojego :( no i dlatego to pytanie jak ty to robisz z tym przekladaniem chlebka na blache ??? Ja to zrobilam zsuwajac z miski i jednoczesnie przewracajac go zlaczeniem do dolu ale u mnie to on opadl i zrobil sie troche plaski ... czyzby ciasto bylo za zadkie ??? Czy tkwi to w tym przekladaniu chleba na blache ??? Jak Ty to robisz ???agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/11358172741653296625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-58427314946155462372009-09-10T23:58:26.389+02:002009-09-10T23:58:26.389+02:00Cieszę się , że smakował :-)
Rozumiem , że ciasto...Cieszę się , że smakował :-) <br />Rozumiem , że ciasto wyszło za rzadkie i bochenek "rozlał się" na boki ? Może trzeba zmniejszyć nieco ilość wody , żeby ciasto było gęstsze albo upiec w niezbyt dużej okrągłej formie , wtedy bochenek będzie rósł tylko w górę ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-15032772005363221752009-09-10T22:22:18.020+02:002009-09-10T22:22:18.020+02:00Rewelacja jak na chleb bez zakwasu!!!Bardzo dory ...Rewelacja jak na chleb bez zakwasu!!!Bardzo dory w smaku chlebek!!!Tylko poradz mi proszę moja droga Evenko co zrobić aby ciasto nie robiło się płaskawe.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-81044354698404898132009-02-15T16:48:00.000+01:002009-02-15T16:48:00.000+01:00Mąka pszenna chlebowa to taka o typie 750-850. Po...Mąka pszenna chlebowa to taka o typie 750-850. Powinna być dostępna w każdym większym sklepie spożywczym.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-46997582881297730252009-02-15T14:28:00.000+01:002009-02-15T14:28:00.000+01:00Mam pytanko co to jest ta mąka chlebowa i gdzie ją...Mam pytanko co to jest ta mąka chlebowa i gdzie ją można kupić??. Chlebek pysznie i chciałabym go upiec tylko mam problem z ta mąką.marlena1https://www.blogger.com/profile/00017812385202021241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-9797304227367663362009-02-01T00:24:00.000+01:002009-02-01T00:24:00.000+01:00Gratuluję i cieszę się , że smakował :-)Gratuluję i cieszę się , że smakował :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-36068618062656756482009-01-31T22:07:00.000+01:002009-01-31T22:07:00.000+01:00Upiekłam. Mój pierwszy chleb!Jest piękny i pyszny....Upiekłam. Mój pierwszy chleb!<BR/>Jest piękny i pyszny.<BR/>Dziękuję!!szpilkahttps://www.blogger.com/profile/09049449529862605016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-60718030503441812012008-11-29T15:09:00.000+01:002008-11-29T15:09:00.000+01:00Pięknie wygląda ten chleb-tak swojsko:)Pięknie wygląda ten chleb-tak swojsko:)Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-79216231102834946342008-11-22T20:17:00.000+01:002008-11-22T20:17:00.000+01:00Przepiękny chlebek Evenko ! Wygląda jak z najlepsz...Przepiękny chlebek Evenko ! Wygląda jak z najlepszej piekarni , pięknie wyrośnięty - po prostu super !abbrahttps://www.blogger.com/profile/00585011617571404952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-70245508449315431832008-11-22T17:47:00.000+01:002008-11-22T17:47:00.000+01:00Piekny!Piekny!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-76104798983554583152008-11-22T14:22:00.000+01:002008-11-22T14:22:00.000+01:00Majanko , dziękuję , ale mi słodzisz... :-)Tilian...Majanko , dziękuję , ale mi słodzisz... :-)<BR/><BR/>Tilianaro , z tą "telepatią" to ja często mam do czynienia , ale akurat ten chlebek piekłam jakieś dwa tygodnie temu , tylko z takim dużym poślizgiem wstawiłam przepis ;-)<BR/>P.S. Ja swojego też nie wyrabiałam żadną specjalną metodą , ale może następnym razem spróbuję i porównam wyniki ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-63792049163401047682008-11-22T13:49:00.000+01:002008-11-22T13:49:00.000+01:00Jaki piękny chlebek :) Ja też go ostatnio upiekłam...Jaki piękny chlebek :) Ja też go ostatnio upiekłam i nawet pomimo niewyrobienia go metodą Bartineta wyszedł mi :) Jak zobaczyłam go dziś u Ciebie wpisując o swoim pomyślałam, że to jakaś telepatia :)))Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-65225267205739050992008-11-22T12:20:00.000+01:002008-11-22T12:20:00.000+01:00Cudownie wygląda! Nie mogę sie doczekać kolejnych...Cudownie wygląda! Nie mogę sie doczekać kolejnych wpisów :)<BR/>Wspaniałe są Twoje wypieki Evenko! :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-88234979649413289382008-11-22T02:59:00.000+01:002008-11-22T02:59:00.000+01:00Dziękuję !Atinko , no w końcu wzięłam się za to , ...Dziękuję !<BR/><BR/>Atinko , no w końcu wzięłam się za to , bo aż wstyd , że tak długo zwlekałam ;-) A co do zakwasowców , to na początku potrzeba do nich trochę cierpliwości , ale warto :-)<BR/><BR/>Małgoś , przełam się w końcu , a ten chlebek będzie idealny na reaktywację ;-)<BR/><BR/>Agatko , polecam :-)<BR/><BR/>Iis , już to kiedyś słyszałam ;-))Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-25967704984862004502008-11-21T22:22:00.000+01:002008-11-21T22:22:00.000+01:00Myślałaś kiedyś o tym żeby otworzyć piekarnię?;)Myślałaś kiedyś o tym żeby otworzyć piekarnię?;)iis111https://www.blogger.com/profile/10898606302411790388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-66800365207762407142008-11-21T21:22:00.000+01:002008-11-21T21:22:00.000+01:00Bardzo, bardzo, bardzo ładny chleb :) jeśli smakuj...Bardzo, bardzo, bardzo ładny chleb :) jeśli smakuje tak jak wygląda, to w najbliższym czasie i ja go upiekę.agatahttps://www.blogger.com/profile/02171798376636591959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-85649238290869280342008-11-21T21:04:00.000+01:002008-11-21T21:04:00.000+01:00Zazdrośnie spoglądam na Twój bochenek, evenko. :) ...Zazdrośnie spoglądam na Twój bochenek, evenko. :) Piękny jest i na zewnątrz, i we wnątrz. Ciągle sobie obiecuję, że w końcu powrócę do domowego piekarzenia, ale jak na razie na marzeniach i obietnicach bez pokrycia się kończy. Dobrze, że choć na ulubionych blogach mogę wzrok nasycić. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-15153481570187379972008-11-21T20:34:00.000+01:002008-11-21T20:34:00.000+01:00i doczekałam sie na Twoją wersję:) Wygląda rewelac...i doczekałam sie na Twoją wersję:) Wygląda rewelacyjnie i pięknie Ci wyrósł:) ja natomiast jestem nogą w zakwasowcach, a raczej stawiam w nich dopiero pierwsze kroki;) Dlatego najchętniej sięgam właśnie po takie pieczone na drożdżach:) Pozdrawiam.atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-10276926351608226202008-11-21T19:58:00.000+01:002008-11-21T19:58:00.000+01:00ależ on się pięknie prezentuje! aż ślinka cieknieależ on się pięknie prezentuje! aż ślinka ciekniemagda barcikhttps://www.blogger.com/profile/10775381315648787683noreply@blogger.com