tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post7022612620676537728..comments2024-03-29T08:03:20.108+01:00Comments on Arabeska : PtysieArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-59703568622342616732014-01-06T12:49:31.586+01:002014-01-06T12:49:31.586+01:00A zatem czekam na wrażenia po upieczeniu :-)A zatem czekam na wrażenia po upieczeniu :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-10931455287578568332014-01-06T00:54:21.088+01:002014-01-06T00:54:21.088+01:00Bardzo szczegółowy przepis, chętnie sięgnę po nieo...Bardzo szczegółowy przepis, chętnie sięgnę po nieo bo w takich potrawach diabeł lubi tkwić w detalach a w przypadku ptyi liczę bardziej na anielski efekt:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17660383248112636745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-81576643654695321152014-01-03T22:02:40.041+01:002014-01-03T22:02:40.041+01:00Gin, ja właśnie tak zrobiłam, ale efekt nie był ta...Gin, ja właśnie tak zrobiłam, ale efekt nie był taki, jakiego chciałam. Jak dla mnie pianka wyszła zbyt... delikatna. Powinna być gęstsza i bardziej kremowa niż piankowa w smaku. Nie powiem, że ptysie były niedobre, wręcz przeciwnie, córka zajadała się nimi (my zresztą też), ale ja oczekiwałam mojego ideału z dzieciństwa ! :-) I dlatego też postanowiłam nanieść poprawkę do przepisu odnośnie ubijania na parze.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-1340338251555610022014-01-03T19:53:08.362+01:002014-01-03T19:53:08.362+01:00Ja robię taką masę bez ubijania na parze - wlewam ...Ja robię taką masę bez ubijania na parze - wlewam powoli gorący syrop, i potem ubijam całość aż wystygnie. I wychodzi dobrze - moim zdaniem :)<br />Pysie wyglądają bosko, musiały być pyszne :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-28483878119940025382014-01-03T01:58:48.885+01:002014-01-03T01:58:48.885+01:00Kocham ptysie!:) Najbardziej z bita smietana po pr...Kocham ptysie!:) Najbardziej z bita smietana po prostu:) Musze popelnic... co roku o tym mysle :)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05437087136281010774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-65063751858837633182014-01-02T22:53:24.041+01:002014-01-02T22:53:24.041+01:00Warte grzechu :)Warte grzechu :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01706659886645686337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-27201032776112594542014-01-02T22:07:21.096+01:002014-01-02T22:07:21.096+01:00Jakie one są ładne! :)Jakie one są ładne! :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-84558826171182109522014-01-02T21:54:31.181+01:002014-01-02T21:54:31.181+01:00Dziękuję :-) Dziękuję :-) Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-11388251258903636252014-01-02T16:22:32.094+01:002014-01-02T16:22:32.094+01:00Uwielbiam ptysie. Najbardziej z bitą śmietaną. Świ...Uwielbiam ptysie. Najbardziej z bitą śmietaną. Świetny przepis i śliczne, kuszące są Twoje ptysie :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.com