tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post8003136632362606508..comments2024-03-29T08:03:20.108+01:00Comments on Arabeska : LodowiecArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-888444153987019342014-06-03T22:46:13.237+02:002014-06-03T22:46:13.237+02:00Proszę bardzo :-)
Jeszcze tylko dodam, że masła ma...Proszę bardzo :-)<br />Jeszcze tylko dodam, że masła ma być 250 g (kiedyś kostka tyle właśnie miała, a to stary przepis ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-45089113067791192482014-06-03T11:23:14.185+02:002014-06-03T11:23:14.185+02:00Dziękuje bardzo za pomoc i odpowiedz. Ciacho na pe...Dziękuje bardzo za pomoc i odpowiedz. Ciacho na pewno wypróbuję. Porywam przepis i pozdrawiam:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-81778796377434677982014-06-03T00:24:20.968+02:002014-06-03T00:24:20.968+02:00Na dzień dzisiejszy jest to Magnetic extra ciemne....Na dzień dzisiejszy jest to Magnetic extra ciemne.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-20745767131152998232014-06-02T11:46:57.641+02:002014-06-02T11:46:57.641+02:00Rozumiem już wszystko Dziękuje za pomoc. A jakiego...Rozumiem już wszystko Dziękuje za pomoc. A jakiego Pani używa Kakao jeśli mogę spytać?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-53315750981060350922014-06-02T10:16:40.343+02:002014-06-02T10:16:40.343+02:00Nie znam tego kakao. Jeżeli to coś w rodzaju Nesqu...Nie znam tego kakao. Jeżeli to coś w rodzaju Nesquicka, to jednak lepsze będzie zwykłe, ciemne.<br />Galaretkę można nabierać łyżką albo wylewać prosto z pojemnika, z tym, że nie bezpośrednio na ciasto, a na łyżkę, żeby łagodniej się rozlała po cieście.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54566274240768172252014-06-02T09:23:00.985+02:002014-06-02T09:23:00.985+02:00Czylo moge dodać słodkie kakao np. Puchatek? Czyli...Czylo moge dodać słodkie kakao np. Puchatek? Czyli owoce zalewać tężejącą galaretką nabirając na lyżkę i tak podlewać do wyczerpania galaretki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-89525901810369554912014-06-01T12:46:03.052+02:002014-06-01T12:46:03.052+02:00Około 1/4 szklanki wystarczy.
Co do kakao, to zale...Około 1/4 szklanki wystarczy.<br />Co do kakao, to zależnie od własnych upodobań. Jeżeli używasz zawsze ciemnego, to znaczy, że je lubisz i nie będzie Ci przeszkadzało, jeśli masa wyjdzie intensywnie kakaowa. Niektórzy tego nie lubią. Osobiście kakao daję tylko dla koloru, ciemnego dałabym trochę mniej (ok. 3/4 łyżki).<br />U mnie owoce raczej trzymają się spodu. Może dlatego, że zawsze zalewam je ostrożnie, na łyżkę (nie bezpośrednio na ciasto), mocno tężejącą galaretką.<br />Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-47688211032488779162014-06-01T09:07:07.949+02:002014-06-01T09:07:07.949+02:00A mogę prosić o dokładną ilośc mleka w jakiej mam ...A mogę prosić o dokładną ilośc mleka w jakiej mam rozpuścić budyń? Czyli mogę dać gorzkie ciemne kakao? Jeśli chodzi o owoce mam zamiar dać banany ale mam problem bo zawsze mi podpływaja na wierzch ni jak nie chcą zostać pod galaretką ma Pani na to jakiś sposób:(. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-40029616909911333662014-05-31T23:02:19.963+02:002014-05-31T23:02:19.963+02:00Budyń bez cukru.
Łyżeczki z lekkim czubkiem.
Kakao...Budyń bez cukru.<br />Łyżeczki z lekkim czubkiem.<br />Kakao jakiekolwiek.<br />Tortownica ok. 26 cm. <br />Mleka odlać tyle, żeby można było rozprowadzić w nim budyń.<br />Galaretki zrobić według przepisu na opakowaniu, czyli każdą rozpuścić w 1/2 l wody.<br />Jajka i mleko mogą być zimne, bo i tak będą później gotowane, a masło ma być ogrzane.<br />Tortownicy niczym nie wyściełamy.<br />Galaretkę do maczania biszkoptów dzielimy na połowę. Jeżeli zostanie, to można resztę po prostu wlać na biszkopty, ale ja pod koniec zwykle oszczędzam, żeby mi jej wystarczyło.<br />Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-24488305831598817292014-05-31T19:11:23.652+02:002014-05-31T19:11:23.652+02:00Masło, jajka, mleko mają mieć temoeraturę pokojową...Masło, jajka, mleko mają mieć temoeraturę pokojową, wyjąć je wcześniej? Tortownicę czymś wykładamy? Odnośnie tej galaretki w ktorej maczamy biszkopty jak najwygodzniej będzie ją podzielić w jakich proporcjach? Tej galaretki jak zostanie nie wylewamy na masę ani biszopty? Całą wykorzystamy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-60482668255953202332014-05-31T19:07:37.535+02:002014-05-31T19:07:37.535+02:00Super ciacho na upalne dni. Budyń ma być bez cukr...Super ciacho na upalne dni. Budyń ma być bez cukru? Łyżeczki budyniu dać pełniejsze cz płaskie? Kakao gorzkie, ciemne? Tortownica jaka średnica? Odlać troszkę mleka tzn ile? W jakiej ilości rozpuścić pierwszą galaretkę a w jakiej drugą?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-30803275501493049632012-07-02T22:20:37.555+02:002012-07-02T22:20:37.555+02:00pyszny deser :) polecam na upalne dni :)pyszny deser :) polecam na upalne dni :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-69186593788450143862012-06-11T17:39:37.739+02:002012-06-11T17:39:37.739+02:00W lodówce.W lodówce.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-87119206300664119782012-06-11T14:48:36.334+02:002012-06-11T14:48:36.334+02:00Jak przechowywać po wykonaniu? w lodówka czy zamra...Jak przechowywać po wykonaniu? w lodówka czy zamrażalka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-26483345451991248982009-05-20T14:43:56.584+02:002009-05-20T14:43:56.584+02:00Masa u mnie zazwyczaj ma konsystencję rzadkiego kr...Masa u mnie zazwyczaj ma konsystencję rzadkiego kremu (prawie lejącą) , ale po schłodzeniu dobrze się ścina.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-14670266435690414112009-05-20T14:25:43.028+02:002009-05-20T14:25:43.028+02:00powiedz mi jaką konsystencję powinna mieć masa?powiedz mi jaką konsystencję powinna mieć masa?Anonymousnoreply@blogger.com