tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post2276033389420134354..comments2024-03-15T11:55:21.531+01:00Comments on Arabeska : Bułeczki mleczneArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-86316473516870756362014-03-19T20:10:33.145+01:002014-03-19T20:10:33.145+01:00Te bułki piekłam jeszcze w USA, a tam mąka chlebow...Te bułki piekłam jeszcze w USA, a tam mąka chlebowa to... po prostu mąka chlebowa, nie ma numerków ;-) W Polsce użyłabym typu 650 (do kupienia w Biedronce ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-43471420085961808572014-03-19T15:21:59.560+01:002014-03-19T15:21:59.560+01:00witam, zrobiłam te bułeczki z mąki pszennej chlebo...witam, zrobiłam te bułeczki z mąki pszennej chlebowej typ 750, dlaczego nie są takie białe w środku jak twoje? chyba typ mąki powinien być niższy? 550? czy 650 jako mąka pszenna bułkowa (tylko gdzie ją kupić)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-14353440192633356422014-03-19T13:37:24.600+01:002014-03-19T13:37:24.600+01:00To, co rośnie 20 minut to jeszcze nie bułeczki, ty...To, co rośnie 20 minut to jeszcze nie bułeczki, tylko pokrojone na porcje ciasto ;-) Gotowe bułeczki mają rosnąć 45 minut albo nawet dłużej, jeśli jest taka potrzeba.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-82806076666044808932014-03-19T12:18:35.528+01:002014-03-19T12:18:35.528+01:00czy bułeczki te rosną tylko 20 min?czy bułeczki te rosną tylko 20 min?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-10476403491554007302012-05-30T10:13:32.481+02:002012-05-30T10:13:32.481+02:00Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne!! Robiłam już ...Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne!! Robiłam już dwa razy, i na pewno zrobię jeszcze nieraz. Można jeść je "na sucho" jak i posmarowane np. nutellą. Rewelacja :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-63601413738499861552012-04-16T00:04:46.317+02:002012-04-16T00:04:46.317+02:00Oj pyszne są te bułeczki :) Zrobiłam je w sobotę i...Oj pyszne są te bułeczki :) Zrobiłam je w sobotę i znikły szybciej niż myślałam! Dziękuję za przepis!od-kuchnihttp://odkuchnii.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-3371754125254640772011-04-03T19:26:45.345+02:002011-04-03T19:26:45.345+02:00pyszne bułeczki;) dziękuje i smacznegopyszne bułeczki;) dziękuje i smacznegoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-74727684982980584162011-01-03T02:00:01.473+01:002011-01-03T02:00:01.473+01:00Może być.Może być.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-20973401396704737832011-01-02T20:20:48.477+01:002011-01-02T20:20:48.477+01:00Mam pytanie... Czy może być mleko w proszku- gran...Mam pytanie... Czy może być mleko w proszku- granulowane ??<br />OlgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-46694295428462237742010-06-05T14:40:42.390+02:002010-06-05T14:40:42.390+02:00Dobre pytanie. Niestety nie znam odpowiedzi , mogę...Dobre pytanie. Niestety nie znam odpowiedzi , mogę tylko napisać , co ja o tym sądzę. Otóż według mnie każde lub prawie każde bułeczki mogą leżakować w lodówce. Z tym , że nie każde przez ten czas wystarczająco urosną. To zapewne zależy od ilości dodanych drożdży. W tym przypadku nie jest ich dużo , więc być może trzeba by było po wyjęciu z lodówki pozostawić je na dłuższy czas w cieple (do podwojenia objętości). <br />I jeszcze jedno. Podczas leżakowania bułeczki powinny być szczelnie przykryte folią , żeby nie wysychały.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-55622820102383035742010-06-05T13:33:27.242+02:002010-06-05T13:33:27.242+02:00czy bułeczki mogą leżakować do śniadanka w lodówce...czy bułeczki mogą leżakować do śniadanka w lodówce??albo inaczej: ktore bułeczki NIE MOGĄ leżakować w lodówce??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-20692377575243448982010-05-15T19:20:20.924+02:002010-05-15T19:20:20.924+02:00Śliczne bułeczki !
Zapisuję przepis - mam nadziej...Śliczne bułeczki ! <br />Zapisuję przepis - mam nadzieję , że niedługo uda mi się je upiec :)abbrahttps://www.blogger.com/profile/00585011617571404952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-34782792672732257582010-04-21T17:57:42.659+02:002010-04-21T17:57:42.659+02:00Wielki! Zrobiłam je na obiad, a teraz ich na kolac...Wielki! Zrobiłam je na obiad, a teraz ich na kolację :)<br />Dziękuję za przepis!<br /><br />Z poważaniem,<br />Tonytoni_nhttps://www.blogger.com/profile/00474558611971025998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-91788809981970868552010-04-18T17:03:13.406+02:002010-04-18T17:03:13.406+02:00Według oryginału temp. pieczenia 190 stopni i u mn...Według oryginału temp. pieczenia 190 stopni i u mnie to się sprawdziło.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-36181808679193670342010-04-18T13:38:31.931+02:002010-04-18T13:38:31.931+02:00Temperatura pieczenia 230 -240 st CTemperatura pieczenia 230 -240 st CAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-33210171865553593872010-04-15T13:14:39.459+02:002010-04-15T13:14:39.459+02:00Zrobiłam dziś z rana - wspaniałe! Lekkie, mięciutk...Zrobiłam dziś z rana - wspaniałe! Lekkie, mięciutkie, są pyszne. Świetnie smakują posmarowane miodem. Dziękuję za przepis :)<br />IgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-23047033066437859392010-04-14T15:04:43.458+02:002010-04-14T15:04:43.458+02:00Tyle samo.Tyle samo.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54058228484736092552010-04-14T14:49:09.814+02:002010-04-14T14:49:09.814+02:00280g mleka płynnego - ile to mniej-więcej mililitr...280g mleka płynnego - ile to mniej-więcej mililitrów? <br />IgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54032479201675193152010-04-10T23:54:10.426+02:002010-04-10T23:54:10.426+02:00Na pewno na długo je zapamiętam...trudno nie zapam...Na pewno na długo je zapamiętam...trudno nie zapamiętać swoich pierwszych w życiu bułek ;)<br />Wyszły idealne, aż się dziwię, że udalo mi się jakimś cudem od nich odkleić :DOishehttps://www.blogger.com/profile/03278258495339527585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-46579464575970349972010-04-10T17:44:52.128+02:002010-04-10T17:44:52.128+02:00Całkiem przypadkowo zrobiłam zdjęcie tych bułeczek...Całkiem przypadkowo zrobiłam zdjęcie tych bułeczek z czarnym tłem...<br />Na wstawienie na drugim blogu czekają jeszcze 3 przepisy... wszystkie z czarnym tłem... tak się złożyło...<br /><br /><br /><br />Wróżko , bułeczki tuż po upieczeniu mają cienką , delikatnie przypieczoną , ale raczej nie chrupiącą skórkę , a w środku... to takie połączenie kajzerki z chałką.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-69915983793016152232010-04-10T15:04:31.070+02:002010-04-10T15:04:31.070+02:00piękne bułeczki :) koniecznie muszę upiec :)piękne bułeczki :) koniecznie muszę upiec :)Ania (NaMiotle)https://www.blogger.com/profile/00859662694067507001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-61252711319907745842010-04-10T13:35:44.205+02:002010-04-10T13:35:44.205+02:00fantastycznie wyglądają! takie jasne i puszyste :)...fantastycznie wyglądają! takie jasne i puszyste :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-3256799786042437472010-04-10T12:57:15.074+02:002010-04-10T12:57:15.074+02:00Jakie ładne i taki mają mieciutki miaższ, juz sobi...Jakie ładne i taki mają mieciutki miaższ, juz sobie zapisałam przepis :)aklathttps://www.blogger.com/profile/01958309218380883197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-84770012204261402272010-04-10T12:33:24.752+02:002010-04-10T12:33:24.752+02:00Absolutnie pięknie wyglądają, takie jasne i czyste...Absolutnie pięknie wyglądają, takie jasne i czyste. Lepiej niż w oryginale;-)Retrosehttps://www.blogger.com/profile/14948886616236453423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-16635424302743852122010-04-10T11:19:44.422+02:002010-04-10T11:19:44.422+02:00zimno w szafie? ja też kocham tłumacza google'...zimno w szafie? ja też kocham tłumacza google'a . :D<br />bułeczki śliczne! a mam pytanie: są takie bardziej leciutkie, cz ybardziej wilgotne? I jaka skórka?Sugar Plum Fairyhttps://www.blogger.com/profile/08942363636867697007noreply@blogger.com