tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post3322301075562745301..comments2024-03-28T22:27:42.897+01:00Comments on Arabeska : Ciasto marchewkoweArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-6660398931570353992021-10-31T21:29:22.837+01:002021-10-31T21:29:22.837+01:00Wracam do tego ciasta na bieżąco, od lat! za każdy...Wracam do tego ciasta na bieżąco, od lat! za każdym razem wychodzi tam samo pyszne i zachwyca nawet najbardziej wymagające podniebienia ;) pycha!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-73173395365434809522020-06-01T22:19:41.678+02:002020-06-01T22:19:41.678+02:00Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-90011108082970271082017-03-28T09:16:39.057+02:002017-03-28T09:16:39.057+02:00Ciasto z 2008 roku :-) Cieszę się, że ktoś zagląda...Ciasto z 2008 roku :-) Cieszę się, że ktoś zagląda "głęboko" do archiwum, bo czasem mam wrażenie, że te wcześniejsze przepisy idą w zapomnienie ;-)<br />Jeśli chodzi o serek Philadelphia, to w tamtych czasach możliwe, że jeszcze go nie było w Polsce, ale teraz jest na pewno (choć różni się smakiem od amerykańskiego). W ogóle nie każdemu odpowiada ten smak, dlatego jak najbardziej można go zamienić na serek mascarpone lub właśnie polewę.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-8943208633557758832017-03-27T20:28:47.798+02:002017-03-27T20:28:47.798+02:00Evenko, jestem uzależniona od Twojego bloga, to ch...Evenko, jestem uzależniona od Twojego bloga, to chyba już 25 ciasto. Poszłam trochę na łatwiznę, ponieważ nie zrobiłam kremu tylko polewę, a na nią mocno rozdrobnione orzechy, też było pyszne. Nie wiedziałam czy jest u nas serek Philadelfia, dopiero póżniej przeczytałam w komentarzach, że Mascarpone też się nadaje. Moje Dzieci i Wnuczki za każdym razem zjadają większość, a niewiele tego co pozostanie zabierają do domu. Cieszy mnie to, ale z przekory zagroziłam, że koniec pieczenia, nie przyjmują tego do wiadomości. Pozdrawiam Barbara Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-14441803120760770142014-03-17T14:48:40.565+01:002014-03-17T14:48:40.565+01:00Ciasto stygnie pachnie oblednie I napewno bedzie p...Ciasto stygnie pachnie oblednie I napewno bedzie pydzne pieklam troche ponad godzine ale kazdy piekarnik jest inny pizdrawism NikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-3332089741728393322014-02-14T20:58:02.636+01:002014-02-14T20:58:02.636+01:00No i super ! Cieszę się, że smakowało, a serek mas...No i super ! Cieszę się, że smakowało, a serek mascarpone chyba bardziej się nadaje niż polski serek kremowy (za bardzo się rozrzedza i ma trochę inny smak niż oryginalny "Philadelphia").Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-4494955008737463952014-02-14T20:48:29.575+01:002014-02-14T20:48:29.575+01:00Ciasto bardzo pyszne.Gratuluje przepisu!!!Ale masa...Ciasto bardzo pyszne.Gratuluje przepisu!!!Ale masa nie wyszła.Dałam serek Mascarpone bo tego Philadelfia nigdzie nie ma w sklepie.Ale jakoś posmarowałam ozdobiłam i było ok.Każdy myślał że tak ma być.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-20314151473927676422013-02-21T15:35:35.954+01:002013-02-21T15:35:35.954+01:00Cieszę się, że ciasto smakowało.
Być może masło by...Cieszę się, że ciasto smakowało.<br />Być może masło było mocno żółte i stąd ten kolor.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-84106155783708437992013-02-21T15:21:37.786+01:002013-02-21T15:21:37.786+01:00Wyszlo przepyszne tylko zastanawiam sie czemu moj ...Wyszlo przepyszne tylko zastanawiam sie czemu moj krem byl bardziej ecru a Twoj taki bielutki...uzylam dokladnie takich proporcji jak w przepisie. Wspaniale ciasto! PozdrawiamGosiaczeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-33390008699060649262012-11-14T19:14:26.995+01:002012-11-14T19:14:26.995+01:00Serek "Philadelphia" jest lekko kwaśny w...Serek "Philadelphia" jest lekko kwaśny w smaku, ale mascarpone też się nadaje (niektórzy powiedzą, że jest nawet lepszy ;-)<br />Przy okazji dodam, że w Polsce "Philadelphii" jeszcze nie próbowałam, ale inny serek kremowy zupełnie się nie nadawał - krem zrobił się bardzo rzadki. Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-59947645450495738052012-11-14T18:58:05.254+01:002012-11-14T18:58:05.254+01:00Evenko, ciasto wygląda bardzo zachęcająco:) mam na...Evenko, ciasto wygląda bardzo zachęcająco:) mam nadzieję, że będzie równie pyszne, jak inne przygotowywane na podstawie Twoich przepisów:) mam tylko jedno pytanie- czy do przygotowania kremu zamiast serka "Philadelfia" mogę użyć Mascarpone? Pytanie może głupie, ale nie jadłam tego serka, więc pytam:)<br />pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-71476934633371946692012-10-31T11:19:16.998+01:002012-10-31T11:19:16.998+01:00Bardzo dobre ciasto mmmmmmmm pyyyycha . Nie pieke ...Bardzo dobre ciasto mmmmmmmm pyyyycha . Nie pieke czesto ale jak pieke to tylko (lub jablecznik) to zawsze wychodzi i jest naprawde przepyszne.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-79717315000803126422012-10-19T11:34:11.613+02:002012-10-19T11:34:11.613+02:00pychapychaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-39862657551226999632012-07-04T11:40:21.894+02:002012-07-04T11:40:21.894+02:00Mi się podoba ten przepis z żurawiną http://wolna...Mi się podoba ten przepis z żurawiną http://wolnakuchnia.com/przepisy-kulinarne/przepisy-na-ciasta/ciasto-marchewkowe - pewnie trochę równoważy słodycz ciasta. Bardzo fajny pomysł na tę polewę z twarożku :-)marixhttps://www.blogger.com/profile/04155282297109249133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-52851874471010301182011-08-24T17:29:12.979+02:002011-08-24T17:29:12.979+02:00Wygląda przepięknie :-). Robiłam już kilka razy ci...Wygląda przepięknie :-). Robiłam już kilka razy ciasto marchewkowe, dzis zrobię według Twojego przepisu. PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-8220119692957431102011-07-26T16:22:35.624+02:002011-07-26T16:22:35.624+02:00Jako młoda pani domu dopiero zaczynam moją przygod...Jako młoda pani domu dopiero zaczynam moją przygodę z pieczeniem i muszę przyznać, że Twój blog bardzo mi w tym pomaga :) Na pierwszy ogień poszło ciasto marchewkowe i nie zawiodłam się, wyszło pyszne! Podobnie jak poprzedniczki, użyłam w przepisie mniej cukru. Największy zachwyt wzbudził jednak krem. Udekorowałam go dodatkowo plasterkami pomarańczy. Nikt nie zdążył się jednak napatrzeć, bo po chwili nie było już ani kawałeczka :) Dziękuję za wspaniałe przepisy! KasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-41498051875347877042011-07-25T22:57:28.710+02:002011-07-25T22:57:28.710+02:00Ciasto rewelacyjne, po prostu niebo w gębie!Ciasto rewelacyjne, po prostu niebo w gębie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-60600579375530457982011-02-27T18:19:28.606+01:002011-02-27T18:19:28.606+01:00Ja dziś piekę marchewkowe! Co prawda z innego prze...Ja dziś piekę marchewkowe! Co prawda z innego przepisu, ale ozdobię je kremem z serka Philadelphia, który zobaczyłam u Ciebie!<br />Pozdrawiam,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17308523188067760939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-80285567448968060512011-02-05T04:54:37.870+01:002011-02-05T04:54:37.870+01:00To ciasto ,,chodzilo,, za mna od dawna ale dopiero...To ciasto ,,chodzilo,, za mna od dawna ale dopiero dwa tygodnie temu upieklam go pierwszy raz a dzisiaj powtorzylam.Jest rewelacyjne.Teraz zaluje ze z jego upieczeniem zwlekalam tak dlugo.Ja przekladam je kremem i daje krem na wierzch.Dzieki za tak wspaniale ciasto....:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-88248509305637111662011-01-31T12:30:30.895+01:002011-01-31T12:30:30.895+01:00Gorąco polecam ten przepis, ciasto pyszne! Co praw...Gorąco polecam ten przepis, ciasto pyszne! Co prawda nie ja piekłam, jadłam ciacho koleżanki, ale tak długo ją męczyłam, aż wysłała mi link do Ciebie :) A krem to już w ogóle puszyste marzenie! Przy pierwszej gościowej okazji sama piekę, smakowało mi niesamowicie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54532306650867387292011-01-20T19:48:00.879+01:002011-01-20T19:48:00.879+01:00Śmietanę dałam gęstą kwaśną , ale to tylko 1 łyżka...Śmietanę dałam gęstą kwaśną , ale to tylko 1 łyżka , więc jej dodatek miał bardzo mały wpływ na całość ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-91337341907792755642011-01-20T18:51:37.950+01:002011-01-20T18:51:37.950+01:00Mam pytanie jaką śmietanę używasz do tego przepiek...Mam pytanie jaką śmietanę używasz do tego przepieknego kremu na wierzchu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-34939174770252323402010-07-18T11:34:13.198+02:002010-07-18T11:34:13.198+02:00Jest pyszne, właśnie próbowałam...
:)Jest pyszne, właśnie próbowałam... <br />:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-12357073430386996602010-05-27T13:30:14.518+02:002010-05-27T13:30:14.518+02:00Jak wygląda tak smakuje :) mniam mniam bardzo dobr...Jak wygląda tak smakuje :) mniam mniam bardzo dobre - wczoraj zrobiłam i nawet okruszek nie został wszystkim smakowało :P<br /><br />Polecam gorąco ten przepis :)<br /><br />p.s. ciasto piekłam trochę dłużej bo równą 1h- aż zbrązowiało - ale to chyba zależne jest od piekarnika :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-84052758134547914052010-05-02T12:36:23.629+02:002010-05-02T12:36:23.629+02:00moim zdaniem to najlepszy przepis na sieci :-) jed...moim zdaniem to najlepszy przepis na sieci :-) jedyne co zmieniłam to ilość cukru... 1 szklanka wystarczy, a jeżeli ktoś lubi bardziej puszyste ciasta to polecam najpierw zrobić z marchwi sok w sokowirówce a do ciasta dodać 'trocin'<br />dzięki za przepis!Anonymousnoreply@blogger.com