tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post3521133603796016849..comments2024-03-28T22:27:42.897+01:00Comments on Arabeska : Ciasto jogurtowe z owocamiArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-43466873550427997802012-07-26T17:47:21.434+02:002012-07-26T17:47:21.434+02:00Witaj
Piekłam, potwierdzam- ciasto smaczne :):):)Witaj<br />Piekłam, potwierdzam- ciasto smaczne :):):)Morganahttps://www.blogger.com/profile/10611403946593626648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-24103997400859199602012-06-15T22:21:56.029+02:002012-06-15T22:21:56.029+02:00Witam, mi wyszedł zakalec, ale... ja bardzo lubię ...Witam, mi wyszedł zakalec, ale... ja bardzo lubię zakalec:) ciasto więc i tak jest przepyszne ( ja zrobiłam z jabłkami i jogurtem brzoskwiniowym). Dziękuję za przepis!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-19879688338732162862012-05-24T20:24:19.678+02:002012-05-24T20:24:19.678+02:00Powiem tak. Twój blog powinien być zakazany. Czy s...Powiem tak. Twój blog powinien być zakazany. Czy sądzisz, że ludzi stać na ciągłą wymianę zaślinionych klawiatur? ;)<br /> A tak poważniej, ciasto rzeczywiście jest ekstra...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-23753741057229798262011-07-25T21:08:34.481+02:002011-07-25T21:08:34.481+02:00a jeszcze jedno : warto podpiec samo 10 minut prze...a jeszcze jedno : warto podpiec samo 10 minut przed dodaniem owoców, nie opadną na spód i nie przemoknie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-46813878638890204762011-07-25T21:05:42.733+02:002011-07-25T21:05:42.733+02:00Ja zrobiłam i wyszło pyszne. Jak na zdjęciu. Moje ...Ja zrobiłam i wyszło pyszne. Jak na zdjęciu. Moje jest z malinami i Jagodami na dodatek "pochlapane" czekoladą mleczną roztopioną na parze. Cudo!!! Dzięki za przepisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-47207000060320664622011-07-15T10:09:24.703+02:002011-07-15T10:09:24.703+02:00Zrobiłam wczoraj, pierwszy raz ciasto jogurtowe bo...Zrobiłam wczoraj, pierwszy raz ciasto jogurtowe bo jestem początkująca w tych sprawach. Trochę się wystraszyłam gęstością ciasta po rozprowadzeniu na dużej blaszce tym bardziej. Dałam maliny i wiśnie (niedużo) i powiem że wyszło jak na zdjęciu. Wilgotne po nocy lekko przeszło soczkiem. Dałam jogurt Zott malinowy. REWELACJA!!! Bardzo dziękuje:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-5162705521536394292011-07-02T12:29:11.313+02:002011-07-02T12:29:11.313+02:00Jak długo piękę ciasta, tak nigdy nie wyszedł mi z...Jak długo piękę ciasta, tak nigdy nie wyszedł mi zakalec, a tu MEGA ZAKALCOWATE ciasto, w smaku bardzo dobre, ale wstyd poczestować gości... Zawsze przestrzegam wszystkich wytycznych z przepisów, proporcji, temperatury, itp, itd, a przy tym przepisie jakiś zonk...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-30867522245632905462010-06-27T17:10:29.991+02:002010-06-27T17:10:29.991+02:00Fakt , sama namieszałam ;-) To pewnie dlatego , że...Fakt , sama namieszałam ;-) To pewnie dlatego , że zazwyczaj do tego typu ciast składniki lodówkowe ogrzewam do temp. pokojowej. Tak też robiłam za drugim razem i tym się zasugerowałam pisząc po roku kolejny komentarz do tego wpisu. Jednak za pierwszym razem składników nie ogrzewałam. <br />Tak , że wypróbowałam oba sposoby i zakalca nie było , więc nie mam pomysłu dlaczego czasami tak się dzieje.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-29218984940383875802010-06-27T13:26:27.102+02:002010-06-27T13:26:27.102+02:00mnie również wyszedł jeden wielki zakalec :( Ewenk...mnie również wyszedł jeden wielki zakalec :( Ewenko, raz piszesz że składników lodówkowych nie należy ogrzewać, a póżniej że składniki mają mieć temperaturę pokojową, ja miałam w temp pokojowej, ale nic z tego nie wyszło :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-12073486231565855292009-09-09T19:14:09.136+02:002009-09-09T19:14:09.136+02:00Nie należy przesadzać z ilością owoców , zwłaszcza...Nie należy przesadzać z ilością owoców , zwłaszcza tych soczystych , a składniki powinny mieć temp. pokojową , a nie prosto z lodówki. Może następnym razem będzie lepiej ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-80248088208908501932009-09-09T18:25:31.605+02:002009-09-09T18:25:31.605+02:00Ciasto wyszlo z zakalcem...Ciasto wyszlo z zakalcem...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-42206735575552505122008-07-30T02:27:00.000+02:002008-07-30T02:27:00.000+02:00Margot , no wyobraź sobie , że postanowiłam przyst...Margot , no wyobraź sobie , że postanowiłam przystopować zarówno z jednym jak i drugim :-)) Zobaczymy na jak długo ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-76070138726451063712008-07-29T16:27:00.000+02:002008-07-29T16:27:00.000+02:00Co nie muffiny i to bez jagód ?Ale i tak piękne wy...Co nie muffiny i to bez jagód ?Ale i tak piękne wyszło !<BR/>Ja robiłam to ciasto z gruszkami i śliwkami też dobre .margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-79043150831308982922008-07-29T14:56:00.000+02:002008-07-29T14:56:00.000+02:00Ja nawet nie miałabym nic przeciwko temu , żeby by...Ja nawet nie miałabym nic przeciwko temu , żeby było trochę z zakalcem ;-) Jednak wiedząc , że potem ciasto i tak namoknie od owoców , starałam się dobrze je dopiec (trzymałam w piekarniku chwilę dłużej niż podaje przepis , ale być może to wina mojego piekarnika , bo ostatnio nawet chleb wyszedł blado).Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-83959082987600638772008-07-29T06:40:00.000+02:002008-07-29T06:40:00.000+02:00Evenko wyszło Ci prześlicznie! Moje takie nie bylo...Evenko wyszło Ci prześlicznie! Moje takie nie bylo, bylo bardziej zakalcowe, ale pyszne i tak. Twoje wyglada bardzo pieknie i apetycznie, a te owoce.. ach...mniam!Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-73225329186853115782008-07-29T03:00:00.000+02:002008-07-29T03:00:00.000+02:00Iis , osobiście uwielbiam wszystko , co z dodatkie...Iis , osobiście uwielbiam wszystko , co z dodatkiem jogurtu. Raz Ci nie wyszło - nie zniechęcaj się , pierwsze koty za płoty ;-) Nie wiem jakiego rodzaju było tamto ciasto , ale tego raczej nie da się zepsuć. Składników "lodówkowych" nie trzeba ogrzewać , wszystko wymieszać tylko łyżką i już. Aha i jeszcze jedno - nie przesadzać z ilością owoców , zwłaszcza takich , które puszczają dużo soku podczas pieczenia , a wszystko się uda :-)<BR/><BR/><BR/>Szkrabeka , nie tylko kolorowe , ale i smaczne ;-)<BR/><BR/>Askher , gratuluję i witam w "rodzinie" ;-)<BR/>P.S. Oczywiście , że nie mam nic przeciwko temu , jest mi bardzo miło z tego powodu :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-52813723434996765292008-07-28T21:21:00.000+02:002008-07-28T21:21:00.000+02:00Zakładam swój własny blog kulinarny. Dodaje Twój b...Zakładam swój własny blog kulinarny. Dodaje Twój blog do swoich ulubionych. Jesli miałabyś coś przeciwko prosze o komentarz. mój blog. to :<BR/><BR/>http://kuchniastudentki.blox.pl/htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-82214053106603423352008-07-28T20:26:00.000+02:002008-07-28T20:26:00.000+02:00jeju cudowne kolory owoców! tak pięknie razem się ...jeju cudowne kolory owoców! tak pięknie razem się komponują ;-)<BR/>uwielbiam takie ciasta...malwinhttps://www.blogger.com/profile/17572444867631016296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-24664962323202789052008-07-28T19:02:00.000+02:002008-07-28T19:02:00.000+02:00Jakos nie mam zaufania do ciast jogurtowych. Robil...Jakos nie mam zaufania do ciast jogurtowych. Robilam raz i wyszedl mi zakalec:( Nie wiem czy cos nie tak bylo z przepisem czy zrobilam cos zle, ale od tego czasu boje sie tych ciast;) Twoje wyglada slicznie i ani sladu zakalca;)iis111https://www.blogger.com/profile/10898606302411790388noreply@blogger.com