tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post5659897342038731304..comments2024-03-15T11:55:21.531+01:00Comments on Arabeska : Torcik maślany (zwany także melbą)Arabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-34562538248424952532012-02-10T13:56:34.396+01:002012-02-10T13:56:34.396+01:00Każda będzie dobra (oczywiście kwaśna , nie słodka...Każda będzie dobra (oczywiście kwaśna , nie słodka) , choć ja używałam zazwyczaj tłustej (ok. 18%).Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-31412403718456163252012-02-10T03:19:50.424+01:002012-02-10T03:19:50.424+01:00kwaśna śmietana .... czyli ile procent ma mieć?
po...kwaśna śmietana .... czyli ile procent ma mieć?<br />pozdrawiam nocną porąAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-78854310366857388282010-05-23T23:52:13.202+02:002010-05-23T23:52:13.202+02:00Evenko torcik pychotka ... ja zamiast herbatnikow ...Evenko torcik pychotka ... ja zamiast herbatnikow dalam amaretti pokropione z rumem i na wierzch brzskwinie jak przy prawdziwej melbie ... cud miod ... super przepis ... wielkie dziekuje ... wogole super stronka wlasnie jestem przy robieniu chlebka CASERECCIO hmnnn ... ciekawa jestem jak wyjdzie hihi pozdrawiam goraco ...agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/11358172741653296625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-25192173977610001082009-08-18T04:38:06.616+02:002009-08-18T04:38:06.616+02:00Twaróg trzeba gotować do momentu , aż wyraźnie utw...Twaróg trzeba gotować do momentu , aż wyraźnie utworzy się oddzielając od serwatki (trwa to ok. 1 minuty). <br />Gotowy torcik , mocno schłodzony rzeczywiście niezbyt dobrze się kroi , dlatego najlepiej wyjmować go z lodówki trochę wcześniejArabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-85798589729454438772009-08-17T23:07:11.870+02:002009-08-17T23:07:11.870+02:00Dlugo trzeba gotować ten twaróg? Czy może wyłączyc...Dlugo trzeba gotować ten twaróg? Czy może wyłączyc od razu jak sie ścina.<br />Gotowalam dość dlugo, a końcowy efekt był taki, że później całośc wyszła dość "zbita" i łamliwa przy krojeniu -nawet herbatniki dobrze nie namiękły.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-13716899919082474982008-11-24T03:27:00.000+01:002008-11-24T03:27:00.000+01:00Tyle , ile wyjdzie po zagotowaniu mleka ze śmietan...Tyle , ile wyjdzie po zagotowaniu mleka ze śmietaną i jajkami. <BR/>Trzeba dokładnie czytać przepisy ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-37116800101787145322008-11-23T19:21:00.000+01:002008-11-23T19:21:00.000+01:00no dobra a ile tego twaroguno dobra a ile tego twaroguAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-71519090388454467282008-05-28T14:36:00.000+02:002008-05-28T14:36:00.000+02:00Toteż nie narzucam tej nazwy , wręcz przeciwnie - ...Toteż nie narzucam tej nazwy , wręcz przeciwnie - sama zawsze nazywałam to ciasto "torcikiem maślanym". Wiem jednak , że niektórzy znają je jako "melba" , stąd mój dopisek w nawiasie. <BR/>Dziekuję za komentarz i pozdrawiam :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-23610774585440517462008-05-28T14:07:00.000+02:002008-05-28T14:07:00.000+02:00Melba to jest deser z lodów śmietankowych i brzosk...Melba to jest deser z lodów śmietankowych i brzoskwiń - a nie takie coś co tu podajesz. Ładniej byłoby pozostać przy nazwie torcik maślany.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-82943825971606751302007-11-29T02:07:00.000+01:002007-11-29T02:07:00.000+01:00Do usług ;-)Do usług ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-53060963034932938772007-11-28T22:43:00.000+01:002007-11-28T22:43:00.000+01:00uwielbiam!!!fajnie,ze mi o melbie przypomnialas :-...uwielbiam!!!fajnie,ze mi o melbie przypomnialas :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-53649125124869533592007-11-27T11:43:00.000+01:002007-11-27T11:43:00.000+01:00Bardzo sliczne, kolorowe ciacho, aż zacheca sie sa...Bardzo sliczne, kolorowe ciacho, aż zacheca sie samo byje zrobic :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-12368040201639873242007-11-27T02:56:00.000+01:002007-11-27T02:56:00.000+01:00Dziękuję i mam nadzieję , że Wam również posmakuje...Dziękuję i mam nadzieję , że Wam również posmakuje to ciasto , kiedy już nadarzy się okazja , żeby je wypróbować :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-24627095140426803092007-11-26T23:41:00.000+01:002007-11-26T23:41:00.000+01:00Normalnie zdjęcia az mi mowe odebrało :-)Bardzo fa...Normalnie zdjęcia az mi mowe odebrało :-)<BR/>Bardzo fajny przepis, warty wypróbowania.Dorota Swiatkowskahttps://www.blogger.com/profile/13384552330794171598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-12708222015939163402007-11-26T22:22:00.000+01:002007-11-26T22:22:00.000+01:00Evenko no musze je zrobic, po prostu musze. Czekam...Evenko no musze je zrobic, po prostu musze. Czekam na najblizsza mozliwa okazje... :-)Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.com