tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post6419216925593130985..comments2024-03-29T08:03:20.108+01:00Comments on Arabeska : StyropianArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-74532108161630817282014-03-30T22:01:36.261+02:002014-03-30T22:01:36.261+02:00Bardzo mnie to cieszy. Również pozdrawiam :-)
Bardzo mnie to cieszy. Również pozdrawiam :-)<br />Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-49993583623583059832014-03-30T20:49:22.585+02:002014-03-30T20:49:22.585+02:00Evenko, kolejne Twoje ciasto /szóste/ wypróbowane....Evenko, kolejne Twoje ciasto /szóste/ wypróbowane. Szybciutko się robi i tak jak poprzednie, również pyszne. Jak tak dalej pójdzie "przerobię" wszystkie przepisy z Twojego bloga. Pozdrawiam.<br />Barbara Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-8285566338801642282013-11-14T16:59:14.296+01:002013-11-14T16:59:14.296+01:00Hmm właśnie jestem po zjedzeniu tego ciasta i było...Hmm właśnie jestem po zjedzeniu tego ciasta i było bardzo pyszne :)Profiel styropianowehttp://www.wmb.pl/pl/oferta/index/9-opakowania-styropianowe/82-ksztaltki-styropianowe--eps-.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-74773430254641024952013-08-13T14:56:59.319+02:002013-08-13T14:56:59.319+02:00W zeszłym roku ocieplałam dom, więc jestem w temac...W zeszłym roku ocieplałam dom, więc jestem w temacie ;-) A, że ktoś wymyślił taką nazwę dla ciasta... no cóż ja na to poradzę :-))Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-38858237541337231742013-08-13T09:19:36.914+02:002013-08-13T09:19:36.914+02:00Styropian to jedynie kojarzy mi się z budowlankom....Styropian to jedynie kojarzy mi się z <b>budowlankom</b>. Hmm... może to takie zboczenie zawodowe.Mcgaughey83http://www.ekodomdg.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-91284525704716162013-04-15T18:58:59.693+02:002013-04-15T18:58:59.693+02:00Śmietana ma być kwaśna.Śmietana ma być kwaśna.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-14094333682081461482013-04-15T18:37:42.851+02:002013-04-15T18:37:42.851+02:00witam , mam pytanie odnosnie tej smietany 18% kwas...witam , mam pytanie odnosnie tej smietany 18% kwasna czy raczej chodzi o taka w kartoniku ?<br /><br /><br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-74447001016149999212012-10-29T10:16:03.682+01:002012-10-29T10:16:03.682+01:00mimo nazwy zdecydowanie spróbuję upiec to ciacho :...mimo nazwy zdecydowanie spróbuję upiec to ciacho :) Łucjahttp://fabrykakulinarnychinspiracji.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-7142127475637690682012-01-20T15:36:29.952+01:002012-01-20T15:36:29.952+01:00Witam! Ciasto jest przepyszne. Zagościło na stałe ...Witam! Ciasto jest przepyszne. Zagościło na stałe w moich wypiekach. My mówimy na to ciasto "śmietanowiec".<br />Pozdrawiam!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-54864631037025289762011-01-15T07:40:16.357+01:002011-01-15T07:40:16.357+01:00Ciasto na zdjęciu wygląda apetycznie, jest mało sk...Ciasto na zdjęciu wygląda apetycznie, jest mało skomplikowane i przepyszne. Mój mąż uwielbia go, dziś będę robić je znowu :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-71336595843649399612010-11-28T18:20:50.712+01:002010-11-28T18:20:50.712+01:00Wczoraj robiłam to ciasteczko-REWELACJA!!!Wszystki...Wczoraj robiłam to ciasteczko-REWELACJA!!!Wszystkim bardzo smakowało,polecam!!!<br />Ewcia;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-5068720565235263462010-09-28T15:24:18.522+02:002010-09-28T15:24:18.522+02:00Wcześniej podpieczony spód mógłby za mocno się prz...Wcześniej podpieczony spód mógłby za mocno się przypiec w czasie późniejszego pieczenia. <br />Zrobiony jednak według przepisu nie powinien być twardy (mój nie był). Ewentualnie można tylko zamiast rozwałkowywać ciasto na spód , także zamrozić (tak , jak drugą część) , a potem zetrzeć i lekko przycisnąć , żeby konfitura dała się na nim rozsmarować. W ten sposób dolna warstwa nabierze dodatkowej "lekkości".Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-6801084737142613892010-09-28T09:03:30.076+02:002010-09-28T09:03:30.076+02:00Arabesko mam pytanie. zaraz biore sie za styropian...Arabesko mam pytanie. zaraz biore sie za styropian ale nie wiem czy nie podpiec wczesniej spodu ? nie chcialabym zeby byl twardy ;/wen-janoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-69821248220870488852010-06-02T12:16:21.872+02:002010-06-02T12:16:21.872+02:00Ciasto zrobione, jest bardzo pyszne zwłaszcza na d...Ciasto zrobione, jest bardzo pyszne zwłaszcza na drugi dzień. Ja użyłam dżemu agrestowego. Pychotasonieczkahttp://dorotazima.blog.onet.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-28702734028278464712010-05-17T19:34:23.304+02:002010-05-17T19:34:23.304+02:00Uważam , że im gęstsza śmietana , tym lepsza.
A o...Uważam , że im gęstsza śmietana , tym lepsza. <br />A o wymiarach blaszki zapomniałam (zwykle podaję), zaraz dopiszę - u mnie 23 x 33 cm.Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-50982475700925462772010-05-17T19:07:26.058+02:002010-05-17T19:07:26.058+02:00chcę wypróbwać ten przepis, ale zastanawiam się ja...chcę wypróbwać ten przepis, ale zastanawiam się jakiej śmietany użyć takiej płynnej z kartonika czy może gęstej homogenizowanej? <br />na jaki rozmiar blachy są te proporcje ciasta ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-9571843137833395212010-05-06T16:57:37.939+02:002010-05-06T16:57:37.939+02:00Nazwa może dziwna, ale ciasto wydaje się być prost...Nazwa może dziwna, ale ciasto wydaje się być proste w wykonaniu i ciekawe.<br />A na Pleśniak mówią też Skubaniec :)mikimamahttp://czerieniblekit.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-18050584238445926242010-05-02T10:40:45.114+02:002010-05-02T10:40:45.114+02:00Jeszcze troszkę i będzie biegał !;))))Jeszcze troszkę i będzie biegał !;))))Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-40147665374488728302010-04-30T20:11:51.014+02:002010-04-30T20:11:51.014+02:00Ależ nazwa, ale mnie nie zniechęca. Za to ten wid...Ależ nazwa, ale mnie nie zniechęca. Za to ten widok - mniam, mniamkabamaigahttps://www.blogger.com/profile/12182870525856393332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-33249362610866993782010-04-29T18:34:39.360+02:002010-04-29T18:34:39.360+02:00Ciasto musi pysznie smakowac...nazwa raczej budowl...Ciasto musi pysznie smakowac...nazwa raczej budowlana, nie pasuje do tak delikatnego ciacha...pozdrawiam.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-33109005943246355062010-04-29T17:25:50.243+02:002010-04-29T17:25:50.243+02:00ostatnio kilka razy natknęłam się na to ciasto. i ...ostatnio kilka razy natknęłam się na to ciasto. i choc smak ponoc nie zachwyca.. to wygląd jak najbardziej.asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-80206344157690692172010-04-29T09:30:14.943+02:002010-04-29T09:30:14.943+02:00Nazwa śmieszna:-) Pysznie wyglada i ja mam ochotę ...Nazwa śmieszna:-) Pysznie wyglada i ja mam ochotę na to ciasto:)<br />Pozdrawiam i życzę miłego dnia!andzia-35https://www.blogger.com/profile/08685970084825479185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-75312386886032404142010-04-29T09:01:18.127+02:002010-04-29T09:01:18.127+02:00:) rozbawił mnie ten styropian...! ale pleśniak je...:) rozbawił mnie ten styropian...! ale pleśniak jeszcze bardziej :)<br /><br />Ciasto... na pewno jest dobre.<br />A wygląda - jak zwykle - idealnie!amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-30457691892839964432010-04-29T04:37:03.646+02:002010-04-29T04:37:03.646+02:00Dziękuję.
Mam nadzieję , że nazwa Was nie zniechę...Dziękuję. <br />Mam nadzieję , że nazwa Was nie zniechęca , bo smak tego ciasta ze styropianem nie ma nic wspólnego :-)) Może tylko z wyglądu - skojarzyło się komuś i już tak zostało ;-)<br />Myślę , że dodatek owoców jest jak najbardziej wskazany , ale z umiarem , bo jak puszczą sok , to masa może się rozrzedzić.<br /><br />Majanko , maluch ma się dobrze i jest coraz bardziej ruchliwy. Na razie tylko na czworaka , ale jak znajduje oparcie , to od razu podnosi się do pionu ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-18857494962560241642010-04-28T23:04:36.253+02:002010-04-28T23:04:36.253+02:00ja czekam na takie polskie soczyste czerwone trusk...ja czekam na takie polskie soczyste czerwone truskawki, i dodam je zamiast dżemu...Piękne zdjęcia...pozdrawiamIzaahttps://www.blogger.com/profile/16968131678141043474noreply@blogger.com