tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post8634753540607133917..comments2024-03-15T11:55:21.531+01:00Comments on Arabeska : Pain BouillieArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-25474331851801222372009-03-27T12:52:00.000+01:002009-03-27T12:52:00.000+01:00Dzielenie ciasta nie jest obowiązkowe (można rozwa...Dzielenie ciasta nie jest obowiązkowe (można rozwałkować od razu całość), ale składanie raczej tak. Po pierwsze z tego powodu , że dobrze się przy tym odgazowuje , a po drugie , ciasto jest dosyć gęste i raczej nie nadaje się do tego , żeby go włożyć do formy "byle jak". A co do ziaren , to myślę , że można dodać , ale tak nie przesadzając - garść lub dwie , właśnie z tego samego powodu , czyli , gęstości ciasta. Można spróbować je trochę rozrzedzić dodając nieco więcej wody , ale to już będą eksperymenty i nie jestem pewna , czy to dobry pomysł ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-41949792877505447932009-03-27T06:47:00.000+01:002009-03-27T06:47:00.000+01:00witam czy zwijanie i dzielenie ciasta na cześci je...witam czy zwijanie i dzielenie ciasta na cześci jest obowiązkowe ?? i czy mogłabym dodoac do niego ziaren jesli tak to jaka ilość ??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-87172398995101393232008-03-12T16:00:00.000+01:002008-03-12T16:00:00.000+01:00Tatter , masz tak bogaty zbiór książek i wszelkich...Tatter , masz tak bogaty zbiór książek i wszelkich przepisów na pieczywo , że Tobie zapewne każdy wygląda znajomo ;-))<BR/>A co do kminku to bardzo możliwe , dlatego zostawiłam go w przepisie , ale sama nie użyłam , bo zwyczajnie nie znoszę jego smaku , zwłaszcza w chlebie ;-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-91550316494662544262008-03-12T14:21:00.000+01:002008-03-12T14:21:00.000+01:00A... dodam jeszcze, ze uzycie kminku wzbogaca smak...A... dodam jeszcze, ze uzycie kminku wzbogaca smak chleba...polecam!Tatterhttps://www.blogger.com/profile/17607712445910048839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-91177612837047735552008-03-12T14:19:00.000+01:002008-03-12T14:19:00.000+01:00Bardzo znajomy chlebek ;DBardzo znajomy chlebek ;DTatterhttps://www.blogger.com/profile/17607712445910048839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-11312970136835011792008-03-12T13:16:00.000+01:002008-03-12T13:16:00.000+01:00Bardzo Wam dziękuję :-)Bardzo Wam dziękuję :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-32894529986797028332008-03-12T10:34:00.000+01:002008-03-12T10:34:00.000+01:00Piękny Zrobię go na świętaPiękny <BR/>Zrobię go na świętamargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-79396889919861388242008-03-12T08:54:00.000+01:002008-03-12T08:54:00.000+01:00Evenko, sliczny ten chlebek ! :)Mniam, az chcialob...Evenko, sliczny ten chlebek ! :)Mniam, az chcialoby sie zjesc :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-16203470331892544172008-03-12T08:15:00.000+01:002008-03-12T08:15:00.000+01:00One są takie... pachnące na odległość :)One są takie... pachnące na odległość :)Anonymousnoreply@blogger.com