tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post8685005027442728818..comments2024-03-29T08:03:20.108+01:00Comments on Arabeska : Ciasto usta AdamaArabeska http://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-67628501734709248502019-10-14T22:34:14.722+02:002019-10-14T22:34:14.722+02:00Rzeczywiście lepiej by było najpierw wymieszać żół...Rzeczywiście lepiej by było najpierw wymieszać żółtka, a potem dodać mąkę z proszkiem, ale to nie powinno mieć większego wpływu. Czasem tak jest, że ciasto z tego samego przepisu każdemu wychodzi trochę inaczej. Następnym razem możesz użyć nieco mniej mąki lub większych jajek i pełniejszych łyżeczek proszku do pieczenia. Jeśli to pomoże, naniosę poprawki do przepisu :-)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-61225314915479677582019-10-14T14:11:51.469+02:002019-10-14T14:11:51.469+02:00Hej, naprawdę chciałabym wierzyć, że coś pominęłam...Hej, naprawdę chciałabym wierzyć, że coś pominęłam:) Piękę ciasta tylko i wyłącznie z Pani przepisów. Wydaje mi się, iż problem tkwi w łączeniu poszczególnych składników. Ostatnio robiłam jagodowy sad z Pani przepisu, i ciasto wyszło super, a sposób wykonania jest bardzo podobny do ust Adama, z tym, że w jagodowym sadzie trzeba było najpierw połączyć masę kakaową z żółtkami i wanilią, a później wmieszać resztę składników. W w/w przepisie wynika, iż trzeba masę kakaową od razu połączyć z żółtkami i mąką, i może dlatego wyszło bardzo gęste? A może to nie ma znaczenia? Może 5 łyżek wody to za mało? Wszystkie składniki starannie odmierzyłam. Pomimo wszystko nie wyszedł zakalec, jednak ciasto jest troszkę twardawe. Za jakiś czas spróbuję je zrobić jeszcze raz:)Marylahttps://www.blogger.com/profile/10478355568249861795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-13477035072802399892019-10-13T20:45:35.643+02:002019-10-13T20:45:35.643+02:00Przepis jest w porządku. Ostatnio nawet robiłam po...Przepis jest w porządku. Ostatnio nawet robiłam podobne i też nie było problemu. <br />Może coś zostało przeoczone ? (np. woda)Arabeska https://www.blogger.com/profile/16875121038191921775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4877966292688590181.post-62264425305042181252019-10-13T18:57:20.120+02:002019-10-13T18:57:20.120+02:00Jest błąd w podanych składnikach ciasta. Z w/w prz...Jest błąd w podanych składnikach ciasta. Z w/w przepisu ciasto wyszło gęste jak kit, ciężko było wmieszać pianę z ubitych białek. Robię często ciasta z Pani przepisów i nigdy nie było problemu. Narazie się piecze, zobaczymy.Anonymousnoreply@blogger.com